Сега четете
Преглед на печата

Преглед на печата

20190407_2339486370961940981788893.jpg„НЕК иска от държавния регулатор разрешение за 20 на сто по-скъп ток за бита“, алармира „Дума“ от първата си страница. В края на юни ще станат ясни новите цени за третото тримесечие на годината, пояснява изданието. От трите енергодружества ЧЕЗ иска най-голямо поскъпване – 9 процента.

„Днес Румен Радев ще иска или нов закон срещу корупцията или нов шеф да се бори срещу нея“, пише „24 часа“ по повод свиканото от президента заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Вестникът отбелязва, че Съветът не се е събирал цяла година. Общински съветници масово прехвърлят имоти, след като премиерът напомни, че от Брюксел изискват общинските съветници да бъдат включени за проверка в антикорупционното законодателство, пише изданието.

Борислав Цеков от Института за модерна политика, бивш депутат, коментира, в анализ в „Труд“, че борбата с корупцията изисква надпартиен подход. Според него, премиерът може да сформира „съвет на мъдреците“ от авторитетни имена, които да предложат конкретни мерки. Да се освети лобизмът в законодателството, предлага още Цеков.

Водещото заглавие на „Сега“ предупреждава: „Управляващите ще могат да ни шпионират през телевизорите“. С мотив за защита на авторското право, правителството предлага промени, които ще позволят автоматизиран контрол на телевизионните оператори. В предложението е записано, че ще се сформира специална комисия в Министреството на културата за дистанционен мониторинг за контрол на съдържанието на кабелните, сателитните и всякакви други телевизионни оператори и платформи.

„Част от европрограмите съвсем зациклиха“, пише „Сега“. Справка на вестника показва, че по програмата „Морско дело и рибарство“ например отново ще загубим милиони левове. Нулево усвояване се отчита по микропрограмите „Опазване на околна среда и климатични промени“ и тази за намаляване на бедността. Няма одобрени проекти по линия на правосъдието.

„Биофермери на протест“, информира „Земя“. Те обвиняват земеделското министерство в репресия и искат оставката на министър Порожанов. Биоземеделците не са доволни от липсата на средства за субсидии за техния бранш.

За 12 години бизнесът с лекарства е нараснал три пъти, информира специализирано приложение на „24 часа“. Ръст в продажбите в световен мащаб, отчитат производителите на хранителни добавки.

„Половината асансьори поддържани нелегално“, информира „Монитор“. Цели селища остават без асансьорни техници. За да се поддържат асансьорите във високите блокове, работи само един, а другите съоръжения служат за части.

Вижте и

В интервю за „Телеграф“ архимандрит Иван, по-известен като отец Иван, ръководител на приюта в Нови хан, призовава българите за помощ, за да продължи с благородното си дело да помага на бездомни деца и семейства.

„Труд“ съобщава, че Сливен е станал туристическа атракция на годината в генералното класиране на туристическата академия.

В навечерието на летния сезон, „Монитор“ пише, че британците избират Слънчев бряг като най-евтин за тях.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре