Сега четете
Камен Донев: Смешно е, че някои се припознаха в отвореното ми писмо

Камен Донев: Смешно е, че някои се припознаха в отвореното ми писмо

photo_verybig_106774Актьорът и режисьор Камен Донев каза в ефира на „Преди обед“ по bTV, че е „смешно“ колко хора са се припознали в острото му отворено писмо, което беше разпространено преди малко повече от седмица.

Той допълни, че целта на писмото е била да изкаже слабостите на театралното съсловие и подчерта, че думите му не се отнасят за всички в гилдията.

Донев уточни, че се възмущава от „дърдорщината“, а проблемът е в „хората, които не могат, а говорят на висок глас“.

Според него филмът му „Уют“, който срещна немалко негативни критики, атакува слабостите на обществото, манталитета на българина и лошото управление. Актьорът е на мнение, че след като плаща данъци в тази държава, има право да изрази мнението си.

„Хората, чието мнение и критика ценя, за съжаление не са между живите“, уточни още той и каза, че не приема критика от „Мунчо и Маймунчо“ като определи нивото на критиците си като „не много високо“.

Донев призова колегите си в театралната гидия да сложат ръка на сърцето и да признаят колко пъти говорят честно, когато обсъждат колко пари получават, в какви пиеси играят и в кой театър какво се случва.

„Театърът ме е формирал, но имам право както всеки друг да съм недоволен от слабите места на този театър“, каза още той. „Няма да се извиня на никого и не съжалявам за нито една казана от мен дума“, категоричен беше той.

Междувременно в сайта interview.to беше публикувано второ своеобразно отворено писмо, което Камен Донев пише в отговор на реакциите на аудиторията.

Вижте и

Там той уточнява, че с думите си не визира своите приятели, съмишленици и почитатели и по тази причина започва с „НЕПРИЯТЕЛИ МОИ“.

Донев казва, че е написал думите си с „възмущение, но и с надежда“ като възмущението му е от завистта и страстта на хората да омаловажават, плюят и заклеймяват, както и от нуждата „да се каже нещо на всяка цена“.

Той уточни, че не е посочил конкретни имена, защото не пише жалба в съда или донос, а именно отворено писмо, и завърши с призива „повече да градим, отколкото да празнословим“.

В ефира на bTV Донев заключи, че повече няма да се занимава с тази тема.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре