Сега четете
Германският журналист, на когото Турция отказа да поднови акредитацията, се е завърнал в страната

Германският журналист, на когото Турция отказа да поднови акредитацията, се е завърнал в страната

Германският журналист Томас Зайберт, репортер от берлинския в.“Тагесшпигел“, на когото турските власти отказваха подновяване на акредитацията за работа, се е завърнал в Турция, съобщава ДПА. Зайберт живее и работи в Турция от 1997 г. Той е пристигнал в Истанбул, след като турското правителство го е поканило да се върне в страната, потвърди днес журналистът пред ДПА. Доволен съм, че всички недоразумения сега са решени, посочи Зайберт.

Той и Йорг Бразе, кореспондент на държавната телевизия Цет Де Еф, трябваше да напуснат страната, след като до началото на март не бяха одобрени молбите им за подновяване на акредитацията им за работа в Турция. Турските официални представители не посочиха причини за отказа за подновяване на акредитацията, предаде БТА. На репортера от телевизия Ен Де Ер Халил Гюлбеяз, който не живее постоянно в Турция, също бе отказана акредитация.

Той посочи пред ДПА днес, че няма никакво развитие по неговия случай. Бразе се завърна в Турция на 17 март. Мярката на Анкара да откаже акредитация на журналистите предизвика остра реакция от страна на Берлин. Германското правителство допълни съветите си за пътувания на германци в Турция, като предупреди, че е възможно Анкара да предприеме „допълнителни мерки“ срещу германски журналисти и институции на гражданското общество.

Вижте и

Директни откази за даване на акредитация на чужди журналисти в Турция са редки. Подобни стъпки от страна на правителството се разглеждат като тактика за сплашване и опит за заглушаване на чуждестранни медии./

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре