От 11.30 часа президентът Румен Радев ще награди победителите в конкурса за млади преподаватели „Найважният урок. Послание към бъдещите ми ученици” на „Дондуков” 2.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в храм „Света София” в присъствието на Негово Светейшество патриарх Неофит ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия по повод 140-годишнината от обявяването на София за столица на България.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление на „Топлофикация – Враца” ЕАД за одобряване на Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация – Враца” ЕАД на клиенти в град Враца.

***
София.
От 11.00 часа в клуб „Журналист” на Съюза на българските журналисти – ул. „Граф Игнатиев” 4, ет. 1., Световното Движение за мир ще бъде представено пред медиите и представители на дипломатическия корпус. Участие ще вземе Пламена Заячка, председател на Инициативния
комитет на Световното Движение за мир.

***
София.
От 11.00 часа на пл. „Свети Александър Невски” кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи знамена на столичните училища по повод 140- годишнината от обявяването на София за столица на България. В тържествената церемония по освещаване на знамената участие ще вземат Националната гвардейска част, Гвардейският представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и представители на Софийската Света митрополия.

***
София.
От 11.00 часа в заседателна зала на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” ще се проведе брифинг по повод началото на основен ремонт на покрива на сградата.

***
София.
От 11.30 часа в двора на ГД „Национална полиция” ще се състои брифинг за представяне на окончателните данни от проведената 24-часова операция за контрол на скоростта.

***
София.
От 16.00 часа до 18.00 часа ще се проведе обиколка с празничния ретро трамвай по повод 140-годишнината от обявяването на София за столица на България. Маршрутът е: пл. „Възраждане” – бул. „Христо Ботев” – пл. „Македония” – ул. „Алабин” – бул. „Мария Луиза” – Централна гара – бул. „Христо Ботев” – пл. „Възраждане”.

***
София.
От 17.00 часа в Галерия на открито в Градската градина Държавна агенция „Архиви” и Столична община представят изложбата „Да съградиш столица”.

***
София.
От 18.00 часа в Ларгото ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър с диригент Васил Делиев по повод 140-годишнината от обявяването на София за столица на България.

***
София.
От 20.30 часа на площад „Княз Александър I” ще започнат празнични илюминации

***
Видин.
От 13.30 часа в залата на 6 ет. в административната сграда на Общината кметът Огнян Ценков ще награди Ивана Виткова от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости, във връзка с успешното й представяне на Световен младежки форум през месец март във Виена, Австрия.

***
Враца.
От 14.00 часа в ОДМВР Враца ще се проведе брифинг.

***
Върбица./с. Маломир.
От 11.00 часа в сградата на кметството ще се проведе срещата на жителите на село Маломир с началника на полицейското управление гл. инсп. Румен Симеонов.

***
Кърджали.
От 16.00 часа ПП ГЕРБ организира граждански диалог на тема регионално развитие в конферентната зала на комплекс „Арпезос”.

***
Никола Козлево.
От 10.00 часа началникът на полицейското управление в Каолиново гл. инсп. Кирил Кирилов ще проведе среща с жителите на Никола Козлево в сградата на кметството.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Регионалния пресцентър на БТА ще се проведе пресконференция на Коалиция „Кауза Пловдив”.

***
Сливен.
От 10.00 до 16.00 часа Регионална дирекция по горите-Сливен организира „Ден на отворените врати”, като посетителите ще могат да се срещнат със служители от дирекцията, да видят презентации и експозиции за лесовъдската професия и грижите, които се полагат за гората.

***
Смолян.
От 14.00 часа директорът на Регионалната дирекция по горите ще даде пресконференция по повод „Седмица на гората – 2019 г.”.

***
Търговище.
От 11.00 часа в зала 28 на Община Търговище ще бъде дадена на пресконференция за кампания за почистване на града и населените места преди Великден.