Сега четете
„Ако мечтите ти не те плашат, значи не са достатъчно големи!“

„Ако мечтите ти не те плашат, значи не са достатъчно големи!“

Максим-БехарТова е едно от любимите житейски правила на Почетния гражданин на Шумен Максим Бехар, който на 5 април, петък, от 17.30 ч., ще разговаря с шуменци в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. Тази максима определя и целия му житейски и професионален път.

Максим Бехар е известен журналист, бизнесмен, дипломат, водещ PR експерт и специалист в социалните медии. Роден е в Шумен. През 1983 г. завършва инженерна икономика и международни икономически отношения в Икономическия университет в Прага, а впоследствие – пълната корпоративна програма по японски стил на мениджмънт AOTS в Център Кеншу, Йокохама, Япония; обучение по реклама към Американската агенция за международно развитие, както и курс по изпълнителен мениджмънт в Тихоокеанския институт на Лу Тайс в Сиатъл, САЩ.

Още като студент Максим Бехар започва кариерата си на журналист и остава в активната журналистика до 1995 г., като натрупва дългогодишен опит в медиите както в България, така и в Чехия и Полша; в периода 1992–1994-та е зам.-главен редактор на в. „Стандарт”. Максим Бехар е също основател и изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc. – компания лидер в областта на публичните комуникации в България, обявена от Holmes Report през 2011-та за „Най-добра PR агенция в Източна Европа”; основател на M3 Communications College – първия и единствен лицензиран колеж в България за обществени проучвания и комуникация, асоцииран с Манхатънския институт по мениджмънт в Ню Йорк; основател, заедно с бившия губернатор на Невада Боб Милър, на Miller & Behar Strategies – най-голямата българо-американска консултантска компания за насърчаване на американските инвестиции в България и за информиране на българските предприемачи за бизнес средата в САЩ; председател на офисите в София и Прага на международната PR корпорация Hill+Knowlton Strategies, чийто клиенти са световноизвестни фирми от различни области като енергетика, финанси, технологии и др.; председател на Управителния съвет на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария; основател и председател на Българско-полския бизнес клуб; член-основател на Съвета на настоятелите на Фондация „За нашите деца” и др. През годините е президент на световната асоциация на PR агенциите (ICCO) – най-голямата и най-влиятелна в света организация за професионалисти и практици в сферата на публичните комуникации (2015-2017); председател на Управителния съвет на Българската асоциация на PR агенциите (2009-2011 г.); член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българския инвестиционен форум (1997-2000 г.). Инициатор е за основаването на Националната асоциация на журналисти за Европейския съюз и на Българската асоциация на рекламните агенции и специалисти.

Г-н Бехар е в управителните съвети на Българския форум на бизнес лидерите, на Атлантическия клуб в България, на Фондация „За нашите деца” и на редица други неправителствени и бизнес местни и международни организации. Преподава в десетки авторитетни университети по света; участва в международни форуми и често говори пред широка публика от световни лидери и специалисти по теми, свързани с модерния PR и социалните медии. Той е и Почетен консул на Република Сейшели в България.

Вижте и

Книгите на Максим Бехар „111 правила във Facebook“ и „Вторичен инстинкт“ са сред най-продаваните книги в България, а книгата му „Поколението F“ достига четвърто място по продажби в Amazon. През 2019-та на английски език издава последната си книга „The Global PR Revolution”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре