сн. Булфото

сн. Булфото

Председателят на ПГ на ГЕРБ, който днес се завръща от САЩ, подава оставка от всички постове като народен представител и напуска парламента.

Цветан Цветанов е приел всички условия на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, научи Епицентър.бг от източници от партията.

Решението на Борисов е заместикът му да ОСВОБОДИ ТРИ ПОСТА – като председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат.

Цветанов остава зам.председател на партията и председател на предизлорния щаб, както Епицентър.бг написа още преди два дни.

Цветанов каца в София днес около 13 часа и вече съобщихме, че първата му среща ще е с Борисов.

В последните няколко дни Борисов и Цветанов са разговаряли по телефона многократно. В крайна сметка премиерът е успял да го убеди, че съхраняването на ГЕРБ и стабилността в държавата са над всичко.

Цветанов е премислил и се е отказал от първоначалните си намерения да активира структури в партията и депутати, които да го подкрепят.

“Война в ГЕРБ няма да има”, заявиха пред Епицентър.бг високопоставени изтоници от партията.

Припомняме информациаята не от преди два дни, когато Борисов бе обсъдил позицията си с членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и бе получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на партията.

Очаква се събиране на Изпълнителната комисия и изявление на Цветан Цветанов.

Luboslovie.bg по nbox.bg