Apple_introduces_apple_tv_plus_03252019_big.jpg.large_2x.0Обществена тайна е, че Стивън Спилбърг не е фен на Netflix . Недоволството на режисьора се поражда най-вече от факта, че филмите на стрийминг платформата претендират за Оскари.  Като човек от старата школа, който има наистина много добри филми зад гърба си, Спилбърг може да си позволи подобно нещо. В понеделник, 25 март, обаче стана нещо много интересно. Apple представиха трите си нови абонаменти плана, като един от тях е  Apple TV+ . С това технологичният гигант влиза в пряка конкуренция с Netflix, Hulu, Amazon Prime и HBO.

В това няма нищо странно, дори беше логично да се случи. Странното обаче е, че по време на представянето беше излъчено кратко видео, режисирано от Стивън Спилбърг, а самият той стана едно от лицата на  Apple TV+ , пише Variety. Даа, на това му се казва двойна игра, а в квартала се използва по-звучното определение – фурнаджийска лопата. Не искаме да съдим човек като Стивън Спилбърг, но действията му ни се струват малко странни.

И не само на нас, защото веднага след представянето на стрийминг платформата на Apple започнаха и коментарите.  На Кейт Артър от BuzzFeed също ѝ се стори много странно това, което е видяла. Основателят на сайта The Black List Франклин Ленърд пък предполага, че Спилбърг има своите предпочитания към стрийминг платформите, затова се е насочил към Apple TV+.  Друг журналист, следящ технологичните иновации, пък се запита най-логичния въпрос – дали Стивън Спилбър ще претендира за Оскар, когато негов филм се появи в стрийминг платформата на Apple и бъде продуцуран от тях.