kubrat pulev 2Виждам грешките на Джошуа, закани се Кобрата.

Кубрат Пулев даде интервю npeg NBS Sports само дни преди следващата си среща на професионалния боксов ринг. В ранните часове на неделя Кобрата ще се изправи срещу 32годишния румънец Богдан Дину. Това е главната битка на галата, която ще се проведе в прочутата зала “Хангара” в Коста Меса, Калифорния. “Той не е лесен съперник. Има 15 победи и само 1 загуба. Мисля, че е силен и опасен, но аз съм на друго ниво и класа”, отсече Кобрата, който е претендент номер 1 за титлата на Международната боксова федерация (IBF).

Според него ситуацията към момента в тежката категория е доста интригуваща: “Сега стана много интересно, а не като преди, когато ВладимирКличко държеше всички титли… Тайсън фюри се завърна. Може би той ще направи още един мач срещу Дионтей Уайлдър. Аз поскоро мисля, че няма как да стане.

Наистина е интересно, защото има твърде много добри боксьори към този момент при найтежките”. Разбира се, българинът не пропусна темата за световния шампион в категорията Антъни Джошуа: “Със сигурност трябва да се бия с Джошуа, защото съм претендент номер 1. Може би тази година или другата, но ще се бием. При добра подготовка с добри спаринг партньори ще го победя. Виждам неговите грешки.

Всеки човек прави грешки. Ще му ги покажа, както и на целия свят ще демонстрирам, че съм найдобрият. Подобър съм от него, защото съм много силен, бърз, добре технически подготвен, поумен. Той не е железен човек, това е бокс”. На въпрос дали може да нокаутира Антъни Джошуа, Кобрата заяви: “Защо не?!”.

Пулев даде прогноза и за предстоящия мач на британеца срещу Джарел Милър, който е насрочен за 1 юни в “Медисън Скуер Гардън” в САЩ: “Мисля, че Джошуа ще победи лесно. Това е лесна работа за него”.