Сега четете
Десетки доброволци се включиха в кампанията за кръводаряване на младежите от „Ротаракт

Десетки доброволци се включиха в кампанията за кръводаряване на младежите от „Ротаракт

Десетки доброволци се включиха в кампанията за кръводаряване на младежите от „Ротаракт – Велико Търново“ и Отделението по транфузионна хематалогия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ -“ В кръвта ти е да спасяваш живот”.

В събота 11 души дариха кръв на импровизираният щанд в един от големите търговски центрове във Велико Търново. 53902825_2120812637955829_8145944409360302080_n

В неделя мобилният екип се премести в сградата на читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ в Свищов. Там на призива за доброволно кърводаряване са се отзовали 19 души, а 12 от тях са успели да дарят кръв.
И през двата дни на кампанията лекарите извършваха на място задължителните прегледи на желаещите да станат кръводарители, както и самото кръвовземане.

Инициативата на младежите на от „Ротаракт“ и медиците от единственият в областта кръвен център се осъществява успешно за трета поредна година . Като идеята на организаторите е да заострят вниманието на обществото, тъй като в последните години в национален мащаб, броят на доброволните кръводарители е изключително недостатъчен, за да се поддържа задължителния резерв от кръв.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре