Продукцията на БНТ със специална прожекция по време на международния филмов фестивал

 Lubomira-Basheva_Marian-Valev_2Залата на кино „Люмиер Лидл“ се оказа малка за желаещите да гледат първата прожекция на дебютния филм на обичания актьор Мариан Вълев – „Лошо момиче“, на който той е сценарист и режисьор. Продукцията на Българската национална телевизия бе представена в рамките на 23-ото издание на международния филмов фестивал „София филм фест“ със специалното участие на творческия екип и актьорския състав. „Лошо момиче“ е едно от 10-те български заглавия в програмата на фестивала, по време на който се състоя и неговата световна премиера.

Филмът „Лошо момиче“ разказва историята на една талантлива художествена гимнастичка, в чийто живот настъпват драматични обрати. В главната роля влиза Любомира Башева, позната на зрителите на обществената медия от хитовия сериал „Под прикритие“. В сюжета на лентата са разгледани редица актуални теми, сред които конфликтните взаимоотношения между родителите и техните деца; устойчивостта на ценностната система в съвременния свят; сблъсъкът на различни културни течения, повлияли обществото и най-вече – личният житейски избор, като социален феномен.

Marian-Valev_2

„„Лошо момиче“ разказва за пропадането, но всъщност е филм за близостта между хората. Всички герои в него са много самотни. Някои от тях успяват да намерят близост, други не. Вълнува ме процесът на сближаване между хората, на усещането за близост. Искам да дам шанс на хората да могат се сближат помежду си – това е важно за мен и именно това искам да постигна с филма“, сподели Мариан Вълев.

Bad-Girl_4

Сюжетът на „Лошо момиче“ е вдъхновен от истински истории и героите имат реални прототипи. В ролите във филма се превъплъщават актьорите: Деян Донков, Саня Армутлиева, Велислав Павлов, Елена Телбис, Диляна Попова, Дария Симеонова, Георги Кадурин. Специално участие в продукцията имат и националните състезателки по художествена гимнастика, Бранимира Маркова (главен мениджър на националния отбор по художествена гимнастика – индивидуално) и Илиана Раева (председател на УС на Българската федерация по художествена гимнастика), като част от сцените са заснети в залата, в която тренират „златните момичета“ на България.

„Щастливи сме, че филмът на БНТ бе оценен като продукция, която може да бъде представена на голям екран. Обикновено нашите филми са предназначени за телевизионно излъчване и прецедентът „Лошо момиче“ да има премиера в киносалоните преди да бъде показан в ефира на обществената медия е показателен за качествата, с които тази продукция се отличава“, каза Боряна Пунчева – главен продуцент на Продуцентски център „Студия екран“, която е и продуцент на филма от страна на БНТ, заедно с филмовия експерт Янко Терзиев.

Marian-Valev_2

Оператор на „Лошо момиче“ е Антон Бакарски („Възвишение“, „Лов на дребни хищници“, „Под прикритие“ и др.). Изпълнителен продуцент на филма е Нина Алтъпармакова, а разпространител е „А Плюс Филмс“. Премиерата на филма в киносалоните в страната ще бъде на 12 април 2019 г.