niki-dojnovВодещият на новините на NOVA Николай Дойнов получи признание от “Достойните българи”. За 17-а поредна година в. “24 часа” провежда престижната класация на най- впечатляващите постъпки и техните автори.

Николай Дойнов беше награден за неговите журналистически търсения в областта на историята. Миналата и тази година те бяха излъчени на 3 март по повод датата, която бележи завръщането на България на геополитическата карта.

„Аз не съм историк, но много обичам да разказвам истории – това е цялата история. Най-голямата сила на историческата наука е огромният житейски опит, с който борави тя. Няма житейска ситуация, която да не се е случвала някога някъде в историята”, каза на церемонията Дойнов.

Той и операторът Росен Илиев пътуваха до Турция, до Русия, срещаха се с историци и различни гледни точки. Самият журналист твърди, че историците в днешни времена са като лекари, които знаят различни начини за поставяне на диагнозите. Водещият препоръчва на всички нас да се обръщаме по-често към историята.

На церемонията бяха наградени десетки българи. Сред тях е и Юсеин, който сам на преклонна възраст вдигна мост в с. Чепинци. Награден е и човекът, който миналата година спаси много щъркели от премръзване, както и гимнастичката Катрин Тасева, която продаде своя златен медал, за да спаси футболист, нуждаещ се от скъпо лечение.

Свързани: Ани Салич и Николай Дойнов: Знаем кога да спрем

От 20 години Ани Салич и Николай Дойнов са сред най-популярните тв водещи в българския ефир. Ани Салич добива своята слава в Би Ти Ви, Николай Дойнов – в Нова тв.
Дата: 10.01.2017