Сега четете
Отличават за есе хасковския млад репортер Павел Данев

Отличават за есе хасковския млад репортер Павел Данев

Screenshot (5)Ученикът Павел Данев от хасковската Езикова гимназия „Проф. Асен Златаров“ е отличен в конкурса на sCOOL Media – национална платформа за ученици-репортери.

Темата на конкурса бе “Краят на света”, обявена  след  “изтекла информация от НАСА” , че астероид ще удари Земята.

Решихме да поканим ученици да влязат в ролята на репортери и да си представят, че отразяват Апокалипсиса. Избрахме темата съвсем съзнателно, тъй като е свързана с феномена “фалшиви новини”, казват организаторите.

Павел е озаглавил есето си „Настъпва краят на света“. Акцентирал е върху отразяването на събитието в медиите, не е пропуснал да цитира и изтъкнат специалист. Гимназистът е активен участник в училищния Клуб на младия журналист.

Вижте и

С фотоапарат в ръка той  може да се види на редица културни и спортни събития и извън училищния живот. Публикува снимки в местни сайтове. За есето си той ще получи награда книги от издателство „Сиела“.

Новата  инициатива – sCOOL Media (Скуул медия) – има двуезичен сайт scoolmedia.com. Тиой ще се превърне в място, на което ще бъдат публикувани едни от най-качествените журналистически материали, създадени от ученици от гимназиалния курс . Целта е те да достигат национална аудитория.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре