Сега четете
Журналистически похвати в Разложката гимназия развълнуваха ученици и учители

Журналистически похвати в Разложката гимназия развълнуваха ученици и учители

Screenshot (6)Професия журналист или как един възпитаник на Разложката гимназия се върна в училище години след завършването си. В топлата прегръдка на СУ „Братя Каназиреви“ днес бе приютен репортер на ИНФОМРЕЖА, който се срещна с учениците от 9. В клас.

Дискусията бе организирана под ръководството на госпожа Бранкова – учител по история, и госпожа Кирева – класен ръководител и преподавател по математика. На срещата бяха обсъдени основните похвати в журналистическия текст и фоторепортерството, а причината за събитието бе една задача от учебника по история, свързана със създаването на вестник. Учениците доказаха, че са изключително амбицирани и организирани и в скоро време подготвят една изненада за цялото училище, която и ИНФОМРЕЖА ще запази в тайна.

Важно е, че децата се занимават с полезна за тях дейност и не убиват време в неконструктивни неща, сподели госпожа Бранкова. Самата гимназия е име, доказало се с времето и авторитета на преподавателите, за които в спомени разказа и нашия репортер пред учениците. За успелите говори и Стената на славата на втория етаж в училището, където са изложени малка част от ликовете на доценти и професори, лекари и автори.

Вижте и

В преддверието преди учителската стая пък цялата стена с грамоти радва окото на гордите ученици и учители. Къде е разковничето за този успех? В неуморния труд, казва зам.-директорът госпожа Кацарска, чийто живот е преминал в гимназията – нейният и този на съпруга ѝ. „Тук учиха и моите деца, тук работим и ние, които дадохме общо за живота на гимназията 100 години, толкова на колкото е тя!“ Нищо у преподавателите не се е променило, остава тяхната строгост, оставя и тяхната доброта, а съвременните деца се стараят да продължат името на гимназията с гордо вдигнати глави.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре