zmiq-758x569Българин спечели един от двата най-големи конкурса за подводна фотография в света. Кадърът, с който варненецът Тодор Димитров впечатлява журито във фото състезанието „Нашият подводен свят”, е преследван от него в продължение на 3 години. Снимката, отличена в конкуренция с хиляди други от целия свят, е озаглавена „Кой е тук”. Кадърът е направен край варненския нос Галата. Снимката е на 1 място в категория COMPACT в един от най престижните Международни конкурси по Подводна фотография – Our World Underwater.

todor_dimitrovснимка facebook

Тодор Димитров вече има зад гърба си десетина победи в европейски конкурси. Последният му успех е най-значимият. Фотографът твърди, че за добра подводна снима са нужни търпение, любов и уважение към морето, както и разбиране на морския свят. снимка facebook Десет години Тодор Димитров се занимава с фотография. Има художествено образование и обича гмуркането. Това го насочва към подводната фотография.

Постоянно участва в различни конкурси, докато в началото на 2019-а негова снимка е класирана на първо място в категория COMPACT на един от най-престижните международни конкурси по подводна фотография, който се провежда в САЩ–„Our World Underwater“ („Нашия подводен свят“). Определят го като супер купата на конкурсите за подводна фотография, разказва радио Варна.

https://novavarna.net