Певецът и носител на „Грами” Ар Кели прекъсна мълчанието, след като бе обвинен в сексуално посегателство.

“Не съм направил това. Това не съм аз! Боря се за живота си”, каза той в първото си телевизионно интервю за предаването „Тази сутрин” на Си Би Ес.

Прокуратурата му повдигна 10 обвинения за сексуално посегателство, след като беше обвинен от четири жени, три от които – непълнолетни. Той не се призна за виновен и бе пуснат на свобода под парична гаранция. Ако бъде осъден, Ар Кели може да получи присъда от три до седем години затвор за всяко престъпление.\

Случаят идва, след като през 2002 г. R&B певецът бе арестуван за детска порнография. Той участвал във видео с малолетно момиче. Тогава му бяха повдигнати 21 обвинения. В крайна сметка съдебните заседатели заключиха, че не могат да докажат, че момичето от видеото е непълнолетно и Ар Кели бе оправдан.

В интервюто си пред Гейл Кинг той твърди, че предишните обвинения се използват и в сегашния процес.

“Те се връщат в миналото ми и се опитват да добавят всичко към случващото се сега, за да убедят хората”, каза Ар Кели.

Звездата отрече и обвиненията в документален филм за него, в който се твърди, че е държал жени против волята им. Взел телефоните им и не им давал храна.

„Колко глупаво би било това за мен, предвид миналото ми и всичко, през което съм минал. Колко глупав бих бил, за да го направя”, попита Ар Кели, призовавайки хората да проявят здрав разум.

„Забравете блоговете, забравете какво чувствате към мен. Мразете ме, ако искате! Обичайте ме, ако искате! Но използвайте здравия си разум”, призова певецът.

„Колко глупаво би било точно сега да реша, че трябва да бъда чудовище и да държа момичетата против волята им, оковани в мазето ми. Това не съм аз!”, каза Ар Кели, след което се разплака.

Цялото интервю с него ще бъде излъчено в сутрешното предаване на Си Би Ес в две части в сряда и четвъртък. Гейл Кинг интервюира и две жени, които живеят с Ар Кели. Родителите на едно от момичетата твърдят, че дъщеря им е държана против волята й и също дадоха изявление. По думите им върху нея от години е упражняван тежък психически тормоз от страна на R&B звездата.

„Ар Кели е лъжец, манипулатор и социопат, който трябва да бъде изправен пред съда. Всички тези жертви и техните родители не лъжат”, казват родителите на момичето.