Image_7324521_302Националният празник за зрителите на NOVA ще започне в 8.00 ч. със „Събуди се“. Актьорите от театралната постановка „Хъшове“ ще бъдат специални гости на Николай Дойнов в изнесеното студио на връх Шипка, съобщават от Телевизията. След 15 години на сцената на Народния театър, ключови герои от спектакъла на Александър Морфов ще покорят заветния връх, за да напомнят защо е важно да се чувстваме българи не само на 3-ти март.

При Водещата Мартина Ганчева в познатото студио на предаването ще влязат хората, които пишат съвременната българска история. Сред тях са един от най-добрите български лекари – проф. д-р Иво Петров, отличен за „Мъж на годината за 2018 година“ в допитването на Дарик радио, писателката Теодора Димова и младият историк Мартин Чорбаджийски.

101 каба гайди ще озвучат Балкана и ще изненадат зрителите на NOVA в празничния ден. Още един повод за национална гордост ще ни дадат и единствените българи с „Латино Грами“ – „Еструна“, които ще споделят какво е чувството да заслужиш вниманието на света. През целия ден репортерите на NOVA ще се включват от емблематични места и ще следят най-интересните събития, свързани с честването на празника от страната и чужбина. Вечерта на 3-ти март, веднага след централната емисия Новини, в 19.20 ч., Журналистът Николай Дойнов отново ще бъде със зрителите в „Темата на NOVA“, за да припомни причините за избухването на Освободителната война.