677548559f93e7231ad756a882c94f1f-628660-810x0КРАСИМИР УЗУНОВ Премиер, президент, политици, колеги и приятели скърбят за Поручика, както го наричахаОтиде си месец след 56-ия си рожден денСъздаде “Фокус” – агенция и верига радиостанции Масивен инфаркт е покосил Красимир Узунов – собственик на радио и агенция Фокус, в понеделник в 4 ч сутринта.В събота по обед е отишъл за кратко на погребението в храма “Света София” на един от най-близките си приятели – бизнесмена Пламен Минчев. Предупредил мъжката компания да стои по-далече от него, за да не ги зарази с грип. Не се чувствал добре, идвал от пътуване в Плевен и смятал, че е настинал. Постоял кратко в храма и се извинил, че няма да отиде в ресторанта на Пламен Минчев, за да го споменат на чаша вино. Казал, че се прибира и ще топли леглото и в понеделник. Насрочил си среща с приятелите за днес, вторник. В неделя през нощта внезапно се е влошил, станало му е зле и в 4 сутринта е починал.Вместо среща, близките му приятели ще го изпратят в четвъртък.

Поклонението пред собственика на агенция “Фокус”, когото всички наричаха Поручика, ще е на 28 февруари от 10 ч в зала “Тържествена” на Централния военен клуб. Журналист, военен, балканист и родолюбец – така го описаха премиер, президент, политици, колеги и приятели.Роден е на 26 януари 1963 г. в Пещера. Узунов ще остане катоосновател на първата частнаинформационна агенцияу нас – Фокус. Тя тръгва през 2000 г. След 4 години основава и радио “Фокус” – Сливен, а мрежата днес е най-голямата с 60 радиостанции.Първата любов на Узунов е армията. Завършва с отличие Висшето военно артилерийско училище “Георги Димитров” в Шумен с политически профил. Страстта към думите го грабва сред спечелен конкурс във вестника на Сухопътните войски. А през 1990 г. вече е зам.-началник на отдел “Международна информация” във вестник “Народна армия”.

Прякорът Поручика се ражда след коментар във в. “Демокрация”, подписан от Поручик Красимир Узунов.Армията напуска заради завой към политиката. През 1991 г. участва в парламентарните избори в листата на “Конституционен форум” на проф. Николай Генчев като водач в Кюстендил. В края на октомври 1991 г. отново се завръща на военна служба и оглавява отдел “Информация” в Министерството на отбраната в екипа на министър Димитър Луджев. Но година по-късно подава оставка и напуска армията.Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише коментари за различни издания и издава книги.Обявен е за нежелана персона за комунистическото правителство на Македония на Бранко Цървенковски през 1998 г.Забранатада посещава Македония е отмененаот премиера Любчо Георгиевски.“Чух се с жената на Красимир Узунов. Бог да го прости.

Отиде си един прекрасен човек, беше ми приятел.Оставил е голяма диря в съзнанието на хората, които го познаваха”, заяви премиерът Бойко Борисов.Добри думи за Узунов написа и президентът Румен Радев до семейството.“Напусна ни един голям човек и родолюбец, който посвети живота си на България като офицер от Българската армия, а впоследствие като журналист, писател, общественик”, пише той.“Патриотичното дело на Красимир Узунов ще бъде помнено, защото то в пълна степен бе олицетворявано от думите на легендарния командир и педагог полковник Борис Дрангов:“Животът не се мери по дължина, а по съдържание”,казва президентът.Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов го определи като истински патриот и родолюбец. “Ще липсва на всички, които го познаваме, защото беше честен човек, който винаги поставяше принципите и идеалите пред самоцелната печалба и успеха. Ще ми липсваш, приятелю!”, написа във фейсбук Цветанов.Йорданка Фандъкова припомни, че Краси е вдъхновител на идеята за мавзолей за почит на българите, участвали в Първата световна война.“Искаше да засадим в двора на Военната академия по едно дърво от всички места на българската бойна слава – от Завоя на Черна, от Чеган, от подножието на Каймак-Чалан, “защото дърветата се хранят от земята, а земята е пълна с кръв”, спомня си кметът на София.

Сред стотиците, почели Узунов, бяха и шефката на парламента Цвета Караянчева, соцлидерката Корнелия Нинова, лидерът на “Атака” Волен Сидеров, президентите Росен Плевнелиев и Георги Първанов и други общественици и политици.“24 часа” изказва съболезнования на семейството му! Сподели Приятел Tweet Още: Поклонението на Красимир Узунов ще бъде в четвъртък в Централния военен клуб Цветанов за Красимир Узунов: Ще ми липсваш, приятелю! Почина собственикът на агенция “Фокус” Красимир Узунов Абонамент за печатен или електронен “24 часа”, както и за другите издания на Медийна група България. Източник: Цялата информация

Източник: http://www.crimes.bg/krimi-2/343206-инфаркт-след-грип-покоси-красимир-узунов-патриот-и-човек-с-каузи-обзор.html