Сега четете
Дискусия: „Жената в обектива”

Дискусия: „Жената в обектива”

52117066_2337963859555931_6762854177136705536_nКакъв е образът на жената в българските медии? „Женска” професия ли е журналистиката в България? Съществуват ли клишета и стереотипи по отношение на жените в публичното пространство и могат ли те да бъдат преодолени? Това са някои от темите, които представители на АЕЖ-България, журналисти и анализатори и посланичката на Великобритания Ема Хопкинс ще разгледат в рамките на дискусията „Жената в обектива” на 18 февруари. Инициативата е подкрепена и от г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на България.

В дискусията, освен британската посланичка, ще вземат участие председателката на АЕЖ-България Ирина Недева, журналистката от Нова телевизия Миролюба Бенатова, Николета Даскалова от екипа на фондация „Медийна демокрация”, Иван Радев, член на УС на АЕЖ-България и Валери Коничева, ученичка от Плевен и една от победителките в конкурса „Посланик за един ден”, организиран от Посолството на Великобритания у нас.

Дискусията ще се проведе на 18 февруари в 17.00 часа в SOHO, зала SoHall, улица Искър 4. Събитието е отворено към широка публика, но фокусът му е върху ученици и студенти, които са добре дошли да участват в разговора.

Предварителната регистрация е задължителна. Можете да се регистрирате тук: https://bit.ly/2GFZVOW

Екипът на АЕЖ ще представи и новата ученическа медия sCOOL Media, създадена от екипа ни в сътрудничество с Българо-американската комисия за образователен обмен Fulbright и подкрепата на фондация „Америка за България”.
Събитието е част от инициативата „Посланик за един ден”, целяща да постави фокус върху важността на жените в дипломацията, както и върху множество други важни каузи, свързани с 8 март, Деня на жената. В рамките на инициативата, ученици от цялата страна се състезаваха с есета, посветени на темата за силата на личността да постигне положителна промяна в обществото. Победителките в конкурса ще имат възможността да посетят различни граждански организации и да се потопят в работата им, придружени от посланичките на 12 страни, както и да участват в заключително събитие, организирано от Посолството на Великобритания в България.

Вижте и

Вход свободен!

Очакваме ви!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре