Сега четете
Обявяват продаването на фалшиви лайкове във фейсбук за незаконно

Обявяват продаването на фалшиви лайкове във фейсбук за незаконно

thumb_910x0_Facebook-Fake-LikesПродаването на фалшиви лайкове и последователи в социалните мрежи като Фейсбук, Инстаграм, YouTube и други да се преследва от закона. Крачка в тази посока предприе главният правен съветник на щата Ню Йорк Летиша Джеймс, като сключи първото по рода си съдебно споразумение с компания, упражняваща такава дейност.

Фирмата Devumi, според документите, трябва да преустанови продажбата на харесвания и последователи. Досега компанията е функционирала чрез ботове, както и чрез създаването на фалшиви профили от един човек, които да генерират въпросните лайкове. Според Джеймс тази дейност е свързана с кражбата на чужда идентичност, което би следвало да се преследва от закона. „Докато хора и компании като Devumi продължават да печелят лесни пари, като лъжат честните американци, аз и екипът ми ще продължим да намираме и преследваме всеки, който продава онлайн измама. С това съдебно споразумение, изпращаме ясно послание, че всеки, който печели от такава измама нарушава закона и ще бъде подведен под отговорност“, гласи изявлението на Джеймс.

Бизнесът с купуването на нереални харесвания е широко разпространен онлайн. Срещу 70 долара, например, страница във Фейсбук може да се сдобие с 5000 лайка отгоре. Цената на палците нагоре зависи, според различни сайтове, от територията, в която се намират евентуалните наши последователи. Тоест, кликванията от Зимбабве ни излизат по-евтино от тези, произхождащи от страната ни или от Великобритания.

Вижте и

Средно между 0,4 и 1,2 % от потребителите на Фейсбук (над 1 млрд. общо) се възползват от фалшивата реклама, сочат данните в годишния отчет на компанията за 2014 г., когато е и първият бум към фалшивите дейности в мрежата. Това са приблизително 12 милиона акаунта, които са напомпали своите харесвания в сайта.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре