Сега четете
„Пробуждане с хоро“ на Националния празник на България – 3 март 2019

„Пробуждане с хоро“ на Националния празник на България – 3 март 2019

50155017_1151029318408300_8146550678353870848_o„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“- 2019 е традиционнасветовна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“за възраждане на българщината. За четвърта поредна година на Националния празник на България – 3 март, организаторите отправят призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро.

На 3 март 2019 г. ще се хванем за ръце и ще отбележим подобаващо Националния празник на България. Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина. Нека се съберем в родова верига и да разкажем, че българите имаме нужда от Единение. С поведението ни на този ден, ще пренесем с отговорност и търпение примера на предците ни, творили единствено за духовно израстване и общочовешка подкрепа.

Към „ПРОБУЖДАНЕТО С ХОРО“ на 3 март може да се включат всички българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители. Ако искате да вземете участие в инициативата, може да заявите готовността си на фейсбук страниците:

https://www.facebook.com/events/518576248629776/

  • Станете съорганизатори и участвайте на 3 март, за да има хоро на всяко място по света, където има българи. Изпратете ни кратко видеообръщение, и кажете, защо се включвате в инициативата, като приканите и други да го направят. Така искрата, която гори във всеки от нас ще запали всички българи към каузата.
  • Заснемете видеоклип от Вашето хоро на 3 март или направете вълнуващи снимки. Покажете ни Вашите емоции, споделете ни Вашите позитивни призиви и обръщения към българите по целия свят преди, по време и след 3 март.

 

  • Нека заедно да изградим мост на хорото по целия свят. Центърът на събитията е столицата на България – София, а началото ще бъде дадено на 03.03.2019 г. в парка „Заимов“ в 12:00 часа.

 

https://www.facebook.com/events/518576248629776/

 

Интерес да се включат в инициативата заявиха танцови състави у нас и по света. Ето какво написаха първите родолюбци, заявили готовност за участие:

„Здравейте, танцов клуб „Булгара“ – Лондон, Англия ще се включим с много настроение в тазгодишната инициатива „Пробуждане с хоро“ – 2019

 

„Ние от НЧ „Христо Смирненски – 1925 г.“ с голямо удоволствие ще се включим и тази година в инициативата „Пробуждане с хоро“.

 

„Приветствам инициативата и ще се хвана на българското хоро, което обичам от дете! Успех на благородната инициатива!

Димка Никодимова

 

„Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ отправяме покана към всички българи, където и да се намираме, да излъчим силен положителен импулс, за да покажем на света очарованието на образа ни, будил възхищение у мнозина през хилядолетията. Нека да представим най- ценното ни достойнство, а именно красивото и одухотворено лице на България!

 

Информация за организаторите:

Вижте и

 

  • „Българи за България“

 

„Българи за България“ е гражданска платформа, обединяваща родолюбиви Българи у нас и по света, които работят за достойна и просперираща България. Организацията си поставя за цел издигането на българския национален дух, чрез съживяване и популяризиране на българските традиции и завръщане към изконните български ценности. Ние, „Българи за България“, работим за издигане и поддържане на българското национално самочувствие, като разкриваме и популяризираме истината за значимостта на нашия народ за изграждането и развитието на съвременната цивилизация. По пътя на постигане на просперитет на нацията, водеща е Духовността! Нека всички Българи се пробудим за добруването на България и покажем на света силата на Българския дух!

 

  • „Сдружение Азбукари“ www.azbukari.bg

 

„Сдружение Азбукари“ е неправителствена организация, основана през 2012 г. Сдружението развива проекти, насочени към социалната интеграция, осъществява иновативни образователни проекти, организира спортни инициативи, насърчава и подкрепя талантливите деца. Азбукарите са мотивирани личности, с разнообразни професии, които чрез доброволни вътрешни подбуди успяват да формулират каузи за по-добър живот на хората. Ние обличаме идеите в действие и предлагаме работещи алтернативи за осигуряване на качествен живот и образование на децата в България.Нашата кауза е България!

 

  • „Клуб по народни танци „Витоша“

 

Клуб по народни танци „Витоша“ – носител на българското и пазител на традиционното. Място, където всеки желаещ може да се научи на най-популярните български народни хора лесно и разтоварващо. Вече 9 години професионалните преподаватели на клуб „Витоша“ запалват огъня на любовта към българския танц и песен у всеки любител пожелал поне веднъж да се докосне до най-голямото ни богатство – фолклорът ни! За тези 9 години над 2000 души са преминали през различните зали на клуба, а първите от тях вече са в танцовия ансамбъл „Витоша“, който жъне все по-големи успехи и разпространява красотата на България не само на територията на страната, а все по-често и в чужбина.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре