Сега четете
Мира Баджева: Единственият ход на управляващите е оставка на Банов

Мира Баджева: Единственият ход на управляващите е оставка на Банов

mira-badjeva-trymp-e-v-krygova-otbrana-430480Оставката на Банов е единственият ход за ГЕРБ. Приближават изборите и ще следват още много седмици на скандали. Изостря се сблъсъкът между управляващи и опозиция, наострят се оръжията, сабите и ще следват много скандали.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Журналистът Мира Баджева по повод скандала „Ало, Банов съм“.

Най-важното в случая е, че виждаме как един бивш зам.-министър нарежда на подчинените си да подменят реалността, да подправят документи, което е незаконно. Този зам.-министър трябва да си понесе отговорността. Трябва да научим политиците, че не може да продължават да се случват такива неща и да карат влака, заяви Баджева.

Рано или късно ще се стигне до неговата оставка, особено в контекста на приближаващите избори. Това тежи, ще им се отрази лошо на имиджа. Оставката на Банов е единственият ход за тях. В ГЕРБ виждаме нещо, което го имаше и при случая с Делян Добрев – дилемата дават ли своите ценни кадри или не ги дават, посочи Журналистът.

По думите на Баджева с поведението си премиерът Борисов показва, че 10-те години управление все повече му тежат. Той вече се дистанцира, все още не е коментирал случая с Боил Банов, както беше и при случая с Валери Симеонов. Показва, че не му се играе този мач. Той може би вече е изгубил илюзии, че някои неща могат да бъдат променени, коментира тя.

Вижте и

Едва ли обаче на управляващите им се иска президентът Радев да направи нов служебен кабинет. Затова ГЕРБ ще искат да изкарат докрай мандата и ще си тръгнат, само ако бъдат свалени от власт, каза още Елена Йончева.

Това, което направи Елена Йончева, направи политическия живот по-интересен. Разкритието й обаче не е релевантно на очакванията. Подаването на оставка ще бъде признаване на вина и според мен Банов няма да си подаде оставка, каза Борислав Зюмбюлев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре