Сега четете
Първан Симеонов: Някакъв нов Борисов се търси

Първан Симеонов: Някакъв нов Борисов се търси

parvan_simeonov-696x390Някакъв нов Борисов се търси и докато не се намери, ще стои старият.

Това каза пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Гълъп интернешънъл“. „Който разсъждава аритметично на тези избори ще загуби. Защото целият западен свят… търси ново вдъхновение в политиката…“, каза той.

„Дългосрочно ще спечели този, който даде вдъхновение в политиката. Онова вдъхновение, което преди 10-ина години даде Борисов и което още отеква“ добави Първан Симеонов.

Преди представянето но книгата „Политическият процес и общественото мнение в България през 2018 г.“ довечера Симеонов анонсира, че един от основните изводи е, че 2018-а е била година на две половини. „В първата беше европейското председателство, имаше известна бодрост…, а във втората – като че ли тревогата се завърна“. Според анализа масовите оценки за икономиката и личните финанси всеки месец от началото на този век показват, че в края на 2017-а и началото на 2018-а тези показатели са били на исторически добри нива. След което отново са потеглили в тревожна посока.

Вижте и

„Рязкото противопоставяне на управляващи и опозиция постоянно ражда напрежение“, каза той, но отбеляза, че в същото време се забелязва една „парадоксална“ статичност на доверието към властта на фона на голямата динамика на политическия процес.

„Създава се усещане за общество, което хем е неспокойно, хем е бурно и хем е в застой“, посочи още Симеонов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре