Сега четете
Kaк да свържем смартфон към телевизор чрез USB

Kaк да свържем смартфон към телевизор чрез USB

IMG_3537

Телефоните продължават да се развиват и някои модели дори вече притежават мощта на компютъра, от която можем да се възползваме докато сме в движение. Смартфоните предлагат невероятни възможности за многозадачност – от стрийминг на видео до игри и слушане на музика, всичко това е възможно от едно преносимо устройство.

 

Въпреки, че телефоните могат да са ни много полезни в различни ситуации, възможността да  свържем телефон към телевизор не трябва да се пренебрегва, смятат от Make Use Of. От информацията по-долу ще научите как да свързвате телефон с телевизор чрез USB. Този метод е удобен за ситуации, в които липсва Wi-Fi или имате слаб безжичен сигнал.

Как да свържете телефон и таблет към телевизори чрез USB?

За да разчитате на кабелна връзка от телефона към телевизора, може да изберете един от няколкото налични опции. Коя от тях ще изберете зависи не само от вашите нужди и предпочитания, но и от конкретното устройство и операционна система, тъй като процесът се различава за iPhone и Android устройство.

Метод 1: Свързване на телефон с телевизор чрез MHL

MHL е едно от най-често срещаните решения за свързване на телефон с телевизор чрез USB кабел. Тази технология, съкратено от Mobile High-Definition Link, позволява на MHL-съвместими устройства като смартфони и таблети да се свързват с телевизори и проектори. Ето какво ви е необходимо:

– MHL съвместим телефон

– USB към HDMI MHL адаптер или кабел

– Дисплей с HDMI вход

– HDMI кабел

– Захранващ кабел (това е най-общо казано, специфичният кабел, от който се нуждаете ще зависи от вашето устройство, за това извършете търсене с Google MHL кабел [име на вашето устройство], за да намерите списък на съвместими кабели.)

Когато имате всичко необходимо, първо свържете телефона си чрез MHL адаптер. Адаптерът ще изисква захранване или от USB порт на кабела или от външен източник. След това свържете телефона към телевизора с MHL кабела. След това трябва да виждате едно и също нещо на екрана на телефона и на вашия телевизор.

Метод 2: Свързване на телефон с телевизор чрез SlimPort

Друга възможност да свържете телефона си към телевизор е с SlimPort кабел. Тъй като и MHL, и SlimPort са технологии, които обслужват съдържание от мобилни устройства до дисплеи с физическа връзка, те са подобни. Но докато MHL е ограничен до HDMI видео изход, SlimPort може да изпраща сигнали чрез HDMI, DVI, DisplayPort и VGA. Ето защо той е по-подходящ за различни дисплеи, включително по-стари монитори и телевизори с VGA, но без цифрови входове.

Друга разлика между двете технологии е, че SlimPort не черпи енергия от мобилни устройства. Ще се нуждаете от следното:

– SlimPort-съвместим телефон

– SlimPort кабел или адаптер

Вижте и

– Видео кабел (HDMI, DVI, DisplayPort или VGA)

– Дисплей с HDMI, DVI, DisplayPort или VGA вход

Започнете с включване на SlimPort адаптера в телефона. След това свържете SlimPort адаптера към дисплея, като използвате подходящия кабел. Готово!

Метод 3: Свързване на таблет с телевизор чрез USB кабел

Можете да свържете таблет към телевизора си с помощта на USB кабел. За Android таблети ще използвате MHL или SlimPort. Процесът е идентичен със свързването на телефона с вашия телевизор.

Как да свържете iPhone към телевизор с USB?

Свързването на iPhone с телевизор е подобен на свързването на Android устройства, но ще ви трябва друг кабел, който зависи от модела. Ако телефонът ви има Lightning порт, ще ви трябва или Lightning цифров AV адаптер за HDMI изход, или Lightning към VGA адаптер, ако имате нужда от VGA връзка. iOS устройства със стария 30-пинов порт ще имат нужда от 30-пинов VGA адаптер.

След като включите адаптера, свържете видео изхода към дисплея си. След това екранът на телефона ви ще се отразява на този на телевизора. Официалните Lightning адаптери на Apple съдържат допълнителен Lightning порт за зареждане при гледане на съдържание на втори екран.

Как да свържете iPad към телевизор с USB?

Както свързвате iPhone към телевизора чрез USB, така можете да свържете и iPad към телевизора, по същия начин. Само iPad 3 и по-ранни модели използват 30-пинов кабел. Всички други iPad-и, включително всеки iPad Mini и iPad Pro, използват Lightning кабел.

digital.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре