Сега четете
Свободна Европа на нов глас

Свободна Европа на нов глас

zx860y484_3284191На 21 януари 2019 е официалното завръщане на емблематичното Радио Свободна Европа на български език. Програмата, която мнозина си спомнят от ерата на Желязната завеса и началото на Прехода, възстановява българската си редакция, пише Оффнюз. Те бе закрита през 2004 г., когато страната се присъедини към НАТО и имаше ясен хоризонт за интеграция в ЕС.

14 години по-късно Радио Свободна Европа се завръща в България, което НЕ е добра оценка за развитие. „Не само българската публика , но и много международни организации отчитат, че последните 10 години правото на българите да получават точна и безпристрастна информация не е толкова силно, колкото им се иска“, заяви ръководитеят на медията Иван Бедров -Журналист с авторитет и дългогодишна кариера, чието начало е свързано именно с редакцията на някогашното Радио Свободна Европа.

Той подчерта, че радиото работи на такива пазари, където по различни причини правото на хората да получават вярна, коректна и точна информация по някакъв начин е накърнено. Това е една една от основните причини медията да възобнови работата сив България. Факторите могат да бъдат много – политически, икономически, поради съвсем други обществени процеси или комбинация от всичко това.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре