pressВестник “Сега”
“Сега” пише, че пълното лунно затъмнение ще може да се наблюдава днес от 6.42 минути, така че ако четете това и сте от ранобудните имате точно няколко минути да излезете на терасата и да погледате малко. Следващото ще е чак през 2021-а, така че не пропускайте тази възможност. Освен това е хубаво освен политически затъмнения, да наблюдавате и природни, за да има пълен унисон в работата на небеса, вселена и хора.

Вестник “24 часа”

“24 часа” пише за единствения българин, който се е сражавал срещу Ислямска държава и се е завърнал у дома. Русенецът Димитър Петков обяснява, че взел решението да се сражава срещу терористите, е защото бил шокиран от тяхната жестокост, убийства, хаос и атентати. Ние сме шокиране също; само че не е ли ясно, че цялата тази война и пълно унищожение в Сирия се водят не заради емоции, а заради онова, заради което войните винаги се водят: пари?

Вестник “Труд”
Салатата е поскъпнала с 20%, пише “Труд”, отчитайки повишение на онези зеленчуци, които образуват добра компания на ракията. Повишавали се дори продуктите, които “имитират млечните”, тоест, не стига вече че ще се блъскаш с пълна химия, но и ще ти струва малко по-скъпо. Успокоителното в случая е, че постоянно правителството цитира статистики как доходите растат – имаме предвид успокоително за абдалите, които не виждат изящния паралел между скок на заплатите и скок на разходите.

Вестник “Монитор”
“Монитор” обстойно коментира т.нар. “олигархични войни”, в които както винаги Иво Прокопиев е виновник номер едно, а Делян Пеевски – невинен номер едно. Ние няма да се впускаме в Коментарна това класическо четиво, но все пак ще питаме колегите – абе, защо сте почнали тоя текст с цитат от Стайнбек? Не е приятно да се ползва точно велик писател за встъпление за конфликти между Пеевски и компания, все пак, да си го кажем.