Сега четете
Невероятната история на единствената жена в света, родила 69 деца

Невероятната история на единствената жена в света, родила 69 деца

Снимка: dobrocom.info

Почти всеки човек на земята мечтае да създаде семейство и да има средно 2-3 деца. Историята обаче разказва за жена, която е родила рекордния брой 69 деца.

Невероятната история на единствената жена в света, родила 69 деца (СНИМКИ)

Снимка: dobrocom.info

Почти всеки човек на земята мечтае да създаде семейство и да има средно 2-3 деца. Историята обаче разказва за жена, която е родила рекордния брой 69 деца.

Тази невероятна история се е случила през 18-ти век. Според историческите сводки името ѝ е Валентина Василиева и именно тя държи рекорда на Гинес за най-много деца, пише jenata.blitz.bg.

Валентина Василиева е първата жена на селянин на име Фьодор Василев от Шуя, Русия. Семейството живее през 1700 г., между 1707-1782. Смята се, че Валентина е починала на 76-годишна възраст, оставяйки след себе си потомство, състоящо се от 69 деца, от които само две момчета са починали като бебета.

Според Световните рекорди на Гинес,тя е „най-плодотворната майка, раждала се и раждала някога”. Жената преминава през 27 бременности – 16 от тях са с близнаци, 7 – тризнаци и 4 – четиризнаци.

Снимка: dobrocom.info

Очевидно тя не е раждала през целия период от живота си. Годините, през които тя е забременявала и раждала се падат приблизително между 1725 и 1765 година. Това означава, че 27-те си бременности тя е „отделила“ 40 години от живота си. Това може да изглежда достатъчно на пръв поглед, невъзможно на втори поглед и съмнително за третия поглед, така че нека направим някои изчисления.

Средната бременност отнема 40 седмици. Но колкото повече деца имате в утробата, толкова по-вероятно е вашият термин да настъпи по-рано. Според изчисленията г-жа Василиева може да е имала 37-седмична бременност с близнаци, 32-седмична бременност с тризнаци и 30-седмична бременност с четиризнаците.

Ако добавим всичко това, ще получим 936 седмици. Една година се състои от 52 седмици, така че ако разделим получените числа, получаваме 18 години. Така че, г-жа Василиева е трябвало да прекара цели 18 години от живота си с надут корема. Звучи доста предизвикателно само по себе си, нали?

Ето какво смятат експертите по репродуктивно здраве

Докато теоретично г-жа Василиева е имала достатъчно време, за да износи всичките си бебета, има още няколко факти, които трябва да се вземат под внимание.

Вижте и

Първо, има такова нещо като многократна овулация, когато тялото на жената отделя няколко яйцеклетки на един цикъл. Въпреки че това не е най-често срещаното нещо в света (приблизително 5-10% от всичките ви менструации са такива), все още има шанс Валентина да е просто феномен. Много специален, между другото, ако тя е успяла да избегне синдрома на изчезващия близнак: явлението, което се случва, когато един от близнаците (или няколко) се абсорбира от плацентата, по-силен плод, или дори тялото на майката. Синдромът е доста често срещан при многоплодна бременност и се среща в 21-30% от случаите.

Второ, бременността и раждането са предизвикателство за тялото на жената. Когато бременностите са една след друга и няма достатъчно дълго време помежду им, рискът от усложнения се увеличава както за майката, така и за бебето. Тялото на жената просто не разполага с достатъчно време, за да се възстанови от всички промени, причинени от предишната бременност, както и да възстанови всички загубени хранителни вещества. Сега, ако две от бременности са рискови, представете си, че имате 27 от тях, без да имате време за почивка.

Снимка: dobrocom.info

Трето, експертите се съмняват, че много от децата (както и тяхната майка) ще оцелеят дори с днешните лекарства, да не говорим за руската провинция от 18-ти век. По това време всяка бременност е представлявала риск. Добавете факта, че те са отрудени селяни и трябва да работят и да се грижат за децата едновременно.

Сега, след като знаете всички научни съмнения и не вярвате, че това може да е вярно, нека ви кажем, че съществуват исторически факти, които говорят в полза на Василев.

Съществува списък, изпратен от Николския манастир на Москва на 27 февруари 1782 г., който показа, че Федор Василев е имал 82 деца живи по това време от два брака. Втората му жена го е „дарила“ с 18 деца: 12 близнаци и 6 тризнаци. Данните от списъка са публикувани през 1834 г. в Санкт-Петербургската панорама.

През 1783 г. сп. „Джентълменс“ публикува статия, в която е включен списък на случая с Василиева. Авторът на списъка казва, че „извънредната плодовитост“ може да идва от „мъжа самостоятелно, или от жената, или и двете заедно“, но по-вероятно е причината да е Феодор, както се повтаря историята с втората му съпруга.

Статията на Ланце твърди, че Френската академия на науките се е опитала да разследва случая и се обърнала към Императорската академия в Санкт Петербург. Било им казано, че Василеви живеят в Москва и са получили „специални услуги” от правителството.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре