Сега четете
Фотографска изложба Mirrored

Фотографска изложба Mirrored

49938994_951145435273671_6406684595252625408_oОткриване на изложбата: 18 януари 2019 година от 17,30 часа в Музея на Фотографията в Казанлък и ще бъде на разположение на посетителите до 3 февруари.

Талантливият фото репортер и портретист Денис Бучел, индивидуален член на FIAP, гостува с изложбата си „Mirrored“ в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък от 18-и януари. Експозицията идва в Града на розите веднага, след като бе видяна от публиката в Бургас. Премиерата е през 2016 г. в София.

Бучел се занимава с фотография от 2007 г. Родом е от Кишинев, Молдова. Живее и работи в София. Първата му самостоятелна изява е през 2014 г. – „Кучешки живот“, благотворителна изложба в помощ на Animal Rescue, София. Тогава авторът печели трето място в Dog Photographer of the year, а две години по-късно – и третото място от „Благотворителността през обектива“, грантов проект „Кучешко сърце“.
Първи в „Снимка на годината“ през 2012-а и втори в същия конкурс през 2014-а, с две първи места на БГ Прес Фото – през 2015-а и 2016-а година и второ през 2014-а, Бучел има десетки престижни отличия в своето творческо CV. През 2014 г. той става трети в конкурса за Travel фотография на RosPhoto.com.
Денис Бучел е член на УС на Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“, мандат 2017-2019 г.
Майстор на черно-бялата фотография, Денис Бучел има подчертан афинитет към портретирането на спонтанните човешки преживявания, запечатани в близките планове без никаква преднамереност от страна на автора. Още през 2010-а година получава Специалната награда на фестивала „Кукерландия“, след което отличията му идват едно след друго, заедно с участията на Бучел в различните конкурси и фотографски форуми у нас и в чужбина. Негови снимки са били селектирани за изложби не само в България. Има участия в родната Молдова, Украйна, Китай, Русия, Тайван, Израел и Полша.
От 2010-а до 2016 г. Денис Бучел работи като фоторепортер за вестник „Строител“. Това е и поводът за неговото представяне в продължение на три поредни години, в изложбата на Моста на влюбените, организирана от Камарата на строителите в България и вестник „Строител“ със съдействието на Столична Община.
Последните успешни изяви на Денис Бучел през миналата 2018-а, са първото място от „Водата, извор на нашия живот“, влизането във финала на The Miami Street Photography Festival и призовото място в Phos BUCHAREST, Street Photography, winner.
Изложбата, която сега ще види и публиката на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, е своеобразна стрийт фотография – снимки на хора, пътуващи в градския транспорт. Идеята за подбора идва постепенно в годините, първата снимка е от 2008-а.
С натрупването на опит в репортажа, Денис Бучел снима с търпение, готово да дочака истинския фотографски портрет, открит в момента на пределна честност, когато хората неволно свалят своите маски. В същото време, той снима с убеждението, че най-добрата снимка винаги става случайно.
Репортерският дух на Бучел продължава да търси и запазва в кадри обикновените хора от улицата, събитията и личностите „на гребена на вълната“, всичко, което спира дъха на сърцето в точния прицел на фотографския му спусък, макар сам авторът да признава: „Фотоапаратът не спира да те изненадва“.
Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре