Сега четете
Турският съд осъди репортер на DW Пелин Ункер

Турският съд осъди репортер на DW Пелин Ункер

zhurСъд в Истанбул във вторник осъди журналиста Пелин Ункер на 13 месеца и 15 дни затвор, заедно с допълнителна глоба.Наказанието, заедно с глоба от 8 600 турски лири (1,370 евро, 1570 долара), беше наложено за „обида и клевета на държавен служител“.Докладът на Юнкер се появява в светския, левичарския вестник „Кумхуриет“, за който тя вече не работи.

Твърденията бяха свързани с поредицата от разкрития на „Панамски документи“ за офшорни предприятия, използвани от политици, знаменитости и компании. Бившият премиер Binali Yildirim и двамата му сина съдиха Unker през ноември 2017 г. за доклад за предполагаемите връзки на синовете му с пет офшорни компании в Малта.Unker не беше веднага затворен и все още може да обжалва.

Журналистът каза на DW, че ще го направи, но все още очаква затворническа присъда.– Очаквахме този вид преценка – каза Ункер. „Вече се очакваше в последния ден на съдебния процес, че ще има присъда. Всъщност винаги е имало чувството, че отбраната е безсмислена. Решението беше предсказуемо.„Това стана част от живота на журналист. Вече е на етап, в който се срещаме с нашите приятели и познати в съдебните зали.“Говорителят на DW Кристоф Сколбел заяви, че развитието на свободата на пресата и свободата на словото в Турция са били „повече от съмнителни за дълго време“.

Вижте и

Йълдъръм е бил премиер на Турция до юли, когато опозицията е премахната, за да се освободи място за изпълнителното председателство на президента Реджеп Тайип Ердоган, който сам е премиер от 2003 до 2014 г.Понастоящем Йълдъръм е председател на парламента и ще бъде кандидат за кмет на Истанбул за управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Информацията е на DW.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре