despodovКирил Десподов е футболист номер 1 за 2018 г. Националът на България и футболист на ЦСКА има 159 гласа. Негови подгласници в класацията са Георги Петков (151 гласа) и Тодор Неделев (149 гласа).

В анкетата в отделните категории за Футболист на годината участваха общо 118 спортни журналисти от 48 медии в България.

На церемонията в Централния военен клуб в София присъстваха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентите на футболната централа Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, както и министърът на спорта Красен Кралев.

За най-добър вратар през изминалата година е избран от журналистите ветеранът Георги Петков, а за най-добър защитник е Николай Бодуров. Номер 1 при халфовете е Тодор Неделев, докато лидер при нападателите е Мартин Камбуров.

Призът за треньор на годината беше спечелен от националния селекционер Петър Хубчев, докато най-добър чужденец в Първа лига е румънският национал Клаудиу Кешерю.

“Трябва да благодаря на много хора. На първо място е моето семейство. Благодарен съм на ръководството на футболния съюз, както и на всички футболисти, с които работихме през годината. Те показаха професионално отношение. Ще опитаме да класираме отбора за Евро 2020 и ще направим всичко, което зависи от нас”, заяви Петър Хубчев.

Най-добър млад футболист за 2018 г. е Валентин Антов. Номер 1 при жените е Евдокия Попадинова.