Сега четете
Радостин Спасов коментира анкета на БТА за Спортист на Балканите

Радостин Спасов коментира анкета на БТА за Спортист на Балканите

Тайбе Юсеин не успя да тушира Лука Модрич в анкетата за Спортист No1 на Балканите, което едва ли изненадва някого. Тази класация, организирана от БТА, дава доста красноречива равносметка за годината на спорта в страната, коментира Радостин Спасов за news.bg.Радостин Спасов е роден на 11.08.1981 г. Стъпил за първи път в спортна редакция през април 2001 г. като стажант във в. „Меридиан Мач“, труди се като журналист и досега.

Той работи по специалността, което не е чак толкова често срещано в България – дипломирал се е като бакалавър по Журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, където по-късно получава и магистърска степен по Музикални мултимедийнти технологии.Рабогил е и за в. „Монитор“ .

След периода във футболния всекидневник, в който ресорът му е баскетбол, следва трансфер във в. „Монитор“, където прекарва периода 2006-2015 г. През февруари 2015 г. сменя печата с телевизията, като става част от екипа на TV+.Противно на твърденията за големи успехи, оказва се, че имаме само 2 спортистки, и то в силовите спортове, които намират място във вота на балканските журналисти, пише Радостин Спасов: Предполагам дори, че те са били поставени в листите от нашите сънародници, без никой друг да се е сетил за тях.Редом с номинациите на Лука Модрич, Новак Джокович, Симона Халеп и Сандра Перкович, наистина имената на Тайбе Юсеин и Стойка Петрова не изглеждат на едно ниво.Уважаемият читателси гурно би си задал въпроса:

Вижте и

„Добре бе, какво иска тоя – спортни шампиони ли да имаме или много спортисти?“ И двете, ако е възможно. Искам около нас да има повече хора като Боян Петров, на който съдбата отреди завинаги да остане много по-високо от всички нас.Хора с такъв дух и мислене са шампиони в същността си, независимо в какво първенство участват и какво са трофеите. И когато ги няма около нас, липсват наистина жестоко. Трябват ни и повече спортисти – хора, които са готови да се борят с конкуренцията и не се отказват, дори когато изостават осезаемо. А не да се задоволяват с „И така става“ и да винят „тая скапана държава“ за всичко, което не им се получава, коментира Спасов.

(Със съъкращения)Носителят на „Златната топка“ и на наградата за футболист на годината на ФИФА Лука Модрич (Хърватия) е определен за Спортист на Балканите в 46-тото издание на анкетата на БТА за 2018 г., съобщава агенцията

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре