Mariana VekilskaМариана Векилска напуска bTV и заминава на работа в една от структурите на Европейската комисия в Брюксел. Това обяви водещата на “Тази събота и неделя” в края на предаването. Тя тръгва веднага след Нова година и тази неделя за последен път беше водеща заедно с Жени Марчева и Диана Любенова.

18 г. от живота ми минаха в телевизията, каза Векилска, докато се разделяше със зрителите. Тя е един от първите репортери в сутрешния блок на телевизия. “Само с прахосмукачка не съм чистила тук”, обяви тя.

„Винаги съм се чувствала чудно хубаво в телевизията, в bTV специално, заедно с всичките ни прекрасни колеги. Трудно се взема такова решение – да се разделиш със семейството си, но 18 години са толкова много, че е добре да постигна още нещо, да стана добра в още нещо и да успея в още нещо“, обяви Векилска в „Тази събота и неделя“.

Зрителите познават Векилска с работата й във всички жанрове на телевизионната журналистика. Била е репортер, водещ на сутрешния блок и на Новините, както и продуцент. Освен с високия си професионализъм, Мариана Векилска демонстрира своята отдаденост към работата си и като допринася за редица каузи през годините. „Да изчистим България заедно“, „Великолепната шесторка“, „Българската Коледа“, „bTV и мечето“, „Направи го за България“, „Пощенска кутия за приказки“, „Един ден на Витоша“ – това са само част от инициативите, на които водещата е посветила своето време и енергия.

„Мариана Векилска е високо ценен професионалист в екипа на bTV. Ще липсва на всички ни тук в нюзрума, но зрителите на „Тази събота и неделя“ могат да разчитат, че ще продължават да се наслаждават на чудесно телевизионно предаване със сутрешното си кафе през уикенда“, коментира директорът „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group Венелин Петков.

Как ще се промени „Тази събота и неделя“ от 2019 година и кой ще се присъедини към Жени и Диана, екипът на bTV ще обяви в началото на януари.

Mariana Vekilska