По традиция, в навечерието на Коледа, екипът на Отделението, зарадва децата, които в момента са на лечение там с тържество. Празникът беше подготвен от ученици от ОУ „Димитър Благоев“ и г-жа Валентина Димитрова. Те пресъздадоха традициите, които всяко българско семейство спазва на Бъдни вечер, като приготвянето на нечетен брой постни ястия, горенето на бъдник и символиката в присъствието на хляба на трапезата. В Отделението за здраве и успешна година, наричаха и коледари, които пък са ученици в първи клас на СУ „Емилиян Станев“.48422442_1994771410559953_7280288296243036160_n

Празника уважи и директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Велико Търново Пенка Игнатова, която донесе подаръци от кмета на града инж. Даниел Панов. Малчуганите поздравиха и директорът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“- д-р Стефан Филев, началникът на Отделението – д-р Валентин Точков, заместник директора д-р Галина Гарева и старшата сестра на болницата, Йорданка Минекова. С подаръци за Детско отделение , на тържеството пристигнаха и доц. Диана Димитрова и Даниела Тасева от Филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново.

Гост на празника беше и отец Славчо, който предаде на децата библейския разказ за раждането на Исус Христос. Децата от СУ „Емилиян Станев“, зарадваха присъстващите с музикални изпълнения и танци. И както традицията на всяко коледно тържество повелява, след изпълненията на талантливите деца, добрият старец дядо Коледа, раздаде подаръци на всички малчугани, които в момента са настанени в Детско отделение.