cacarov bntЦацаров е категоричен, че убийството не е свързано с работата на Виктория Маринова като журналист. Убийството на Виктория Маринова в Русе обвинител номер едно определи като най-запомнящото се за него от отиващата си година. Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста Северин Красимиров, обвинен в убийството на русенската водеща Виктория Маринова. Магистратите прецен… По отношение на споровете около това дали трябва или не да бъдат в ареста бившата кметица на Младост Десислава Иванчева и другите подсъдими по това дело последната дума ще има Апелативния съд. Условията в арестите за всички задържани са еднакви. Тримата обвиняеми по делото “Иванчева” могат да посрещнат празниците у дома.

Сотир Цацаров е категоричен, че текстовете за т.н. 48-часов таен арест, трябва да важат само за тежки престъпления като тероризъм и организирана престъпност. Според обвинител номер 1 не може да се ограничи уведомяването на най-близките от семейния кръг и на адвокатите на задържания.

Сотир Цацаров подчерта, че в последния си мониторингов доклад Европейската комисия е възприела предложението му да се създаде система за търсене на наказателна отговорност от тримата големи в съдебната власт. В Министерството на правосъдието вече се подготвят промени в Закона за съдебната власт, които да осигурят това. Сотир Цацров, главен прокурор: Мисля даже, че през 2019 година те ще бъдат реалност. Това, ако се случи, ще срути още един мит за недосегаемостта на главния прокурор. По повод предстоящия през следващата година избор на нов главен прокурор, Цацаров обясни, че нито може, нито ще посочва своя наследник на поста и предрече гореща надпревара. А за себе си каза, че няма амбиции да става председател на Върховния касационен съд и член на Конституционния съд.