Сега четете
Връчиха седмите награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“

Връчиха седмите награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“

9d232fe10819aa1647f0aee610508837_LМедийните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ бяха връчени на церемония във вторник вечерта за седма поредна година. Голямата награда получи Генка Шикерова от Нова телевизия за разследването си „Преразпределянето на парите за Хитрино“ година след трагедията. В категория „Млад журналист“ победител стана Владислава Тричкова (Нова телевизия) за материала ѝ „Последен шанс за живот“. Полина Паунова спечели в категория „Онлайн медия“ за поредица публикации в Mediapool, проследяващи как Българската агенция за безопасност на храните иззе и умъртви незаконно над 100 екзотични птици“. Най-оспорвана бе надпреварата в категория „Телевизия“.

Първата награда е за Десислава Ризова (бТВ) за репортажа ѝ „Избори по селски“, заснет от оператора Иван Филчев (БТВ), който пък е победител в категорията „Снимащ журналист“ за материала „Избори по руски“, отново в тандем с Десислава Ризова. Елеонора Тахова (Радио Благоевград) спечели наградата в категория „Радио“ за материала „Социалното предприемачество – втори шанс за „отхвърлените“. По традиция грамоти получиха и отличените в челната тройка. В категорията „Онлайн медия“ сред тях попада още един журналист от Mediapool – Мартина Бозукова, за материала си „Болници за политическа употреба“. Тази година за пръв път не беше връчена награда в категория „Печатна медия“.

Желаем на журналистите, които кандидатстват в тази категория, следващата година да проявят по-голяма активност, призова Илиана Николова от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, към която е учреден фондът на името на Валя Крушкина. Отличените получиха „стъклената круша“ – символ на конкурса, грамота и парична награда, осигурена от дарители. Носителите на наградите бяха избрани с помощта на 10-членно жури, което оцени постъпилите 61 номинации със 132 различни материала. Измежду всички тях журито определи и тазгодишния носител на Голямата награда.

Вижте и

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ се връчват ежегодно от 2012 година насам и отличават български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. През годините конкурсът стана разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните шест издания на конкурса са номинирани над 300 журналисти с над 700 материала.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре