images

Легендарната мишка на „Дисни“ Мики Маус става на 90 години, съобщава Нова Телевизия. Анимационният герой се появява на Екрана през далечната 1928 г., а наскоро получи своята звезда на Алеята на славата в Лос Анжелис. Освен любимец на децата, Мики Маус се е превърнал в бранд за милиарди.

По света на негово име има много тематични паркове. Образът му е по дрехи, стоки за дома и дори храна. Седем редки стари плаката на Мики Маус ще намерят купувачи за хиляди долари на търг, който съвпада с 90-годишнината от първото появяване на анимационния герой, предава Ройтерс. Седемте лота датират от 30-те и 40-те години на миналия век и бяха предложени на търг в Лондон на възпомченателна изложба, организирана от „Дисни“.

Наддаванията в интернет се организират от аукционната къща „Сотбис“ и ще продължат до 26 ноември. Очаква се общата сума, за която плакатите ще намерят купувач, да надхвърли 165 хиляди долара. Лотовете са изключително редки и идват от Англия, Франция и Белгия, като два от плакатите са единствените оцелели екземпляри.