Сега четете
„С теб съм! Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем“ бе тема на дискусия във В. Търново

„С теб съм! Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем“ бе тема на дискусия във В. Търново

Велико Търново бе домакин на конференция на тема „С теб съм! Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем“. Събитието събра стотици гости в аулата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а сред тях бе и кметът на Старата столица Даниел Панов. Конференцията бе инициирана от председателя на Комисията по вътрешна сигурност в Народното събрание Цветан Цветанов, който е и председател на най-голямата парламентарна група. 2 (18)

Присъстваха също представители на държавни и местни институции, неправителствени организации, сдружения, както и много млади хора. Сред гостите бяха също ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, кметове от региона, експерти от много общини.

Конференцията бе открита от Цветан Цветанов, а гост-лектори бяха евродепутатът Ева Майдел и Антоанета Василева – консултант по линия на противодействието на трафика на хора. Видеообръщение направи българският еврокомисар Мария Габриел, своята история разказа жена, станала жертва на това престъпление, а холандският инспектор Ян Смит говори за разкриването на нейния случай и освобождаването й.

Лекторите и гостите на конференцията се обединиха около мнението ,че трафикът на хора е сериозно престъпление и негативно обществено явление, което стои на фокус пред цялото общество, както и че превенцията и информираността са сред важните средства за противодействие. Форумът насочи вниманието към всички рискове и форми на престъплението, към мерките за противодействие, към начините за реакция.

Вижте и

По публикацията работи: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре