Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е поискал спешно да му се докладва за разследването на случая с журналиста Димитър Върбанов и виновните за нападението да бъдат най-строго наказани.”Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват – арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закова да бъдат наказани. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек към журналистмахам депутати от парламентарната група.

Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния”, коментира Борисов пред журналисти в Ню Йорк, където участва в сесията на Общото събрание на ООН.В сряда репортерът на “Господари на ефира” бе настанен в болница във Велико Търново, след като бе нападнат и бит по време на журналистическо разследване, свързано със склад за храни с изтекъл срок на годност.Димитър Върбанов е в адекватно състояния.

Здравето му към момента не е сериозно застрашено, съобщи БНТ.Първото разследване на репортера е започнало юни месец, когато е станало ясно, че  склад за храни във Велико Търново се съхраняват 15 тона негодни храни, които пътуват към други складове и магазинната мрежа, в това число и детската кухня за бебета. Сериозни мерки до сега не са взети, макар че Агенцията по храните е потвърдила нарушенията.Двамата нападатели на репортера – служители на склада – както и началникът на склада, са задържани за 24 часа.