Сега четете
Нападателите на журналиста Димитър Върбанов да бъдат наказани, разпореди Борисов

Нападателите на журналиста Димитър Върбанов да бъдат наказани, разпореди Борисов

Репортерът на „Господари на ефира” беше бит заради разследване

Министър-председателят Бойко Борисов е информиран за случая с побоя над журналиста Димитър Върбанов и е разпоредил извършителите спешно да бъдат задържани. Премиерът коментира нападението от Ню Йорк, където е на едноседмична визита за сесията на Общото събрание на ООН.

„Разговарях с директора на полицията Терзийски (бел.ред. Христо Терзийски), той е в Хага. В 2.00 или 3.00 ч. през нощта българско време, дал съм им час и половина срок да ми докладват – арестувани, задържани, и побойниците и с цялата строгост на закона да бъдат наказани. Надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон“, заяви Борисов.41223413_2130534230292172_9020010008313593856_n

„Това е недопустимо, такова нещо не може да се толерира. Просто трябва да сме изключително непримирими към подобни деяния“, категоричен е още премиерът.

Вчера журналистът, репортер на „Господари на ефира”, Димитър Върбанов беше нападнат при опит да разговаря със собствениците на склад, за който има информация, че пакетира и пуска на пазара храни с изтекъл срок на годност.

„Извършителите на нападението са били задържани още вчера. Двама души са с мярка за неотклонение 24 часа, като работата по доказването на престъпната им дейност продължава„, съобщи пред NOVA старши комисар Димитър Машов от МВР-Велико Търново.
Димитър Върбанов бил хвърлен върху бетонова площадка. Без сериозни травми, но с наранявания по ръцете и главата, бил настанен в болницата във Велико Търново, информира NOVA и припомни, че това е второто нападение журналиста.

През 2010 г., отново по време на разследване, Върбанов беше ударен с чук по главата от герой в свой репортаж.

Каква е предисторията, довела до последното нападение?

След като преди две години предаването „Господари на ефира“ подава сигнал в полицията, в склада последва проверка от страна на прокуратурата на Агенцията за безопасност на храните, където са открити над 7 тона храни с изтекъл срок на годност, както и етикети, принтери за преетикетиране и препакетиране на стоките и вкарването им в търговската мрежа.

Вижте и

Още на следващия ден репортери на предаването установяват, че складът отново продава стоки с изтекъл срок на годност. Проверката показва, че на територията му има скрито с палети помещение. Отново след сигнал прокуратурата прави втора проверка.

С откриването на втория склад храните с изтекъл срок на годност стават 15 тона. Въпреки обещанията, че складът ще бъде затворен, това не се е случило. Липсата на реакция по случая става причина за новото разследване, при което репортерът Димитър Върбанов е нападнат от служителите на склада.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/napadatelite-na-zhurnalista-dimityr-vyrbanov-da-bydat-nakazani-razporedi-borisov-2122263

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре