Сега четете
Над 6000 зрители от страната са аплодирали спектаклите на МДТ „К. Кисимов”

Над 6000 зрители от страната са аплодирали спектаклите на МДТ „К. Кисимов”

Силен летен сезон изпраща Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Над 6000 зрители от страната са аплодирали спектаклите, представени от артистите в старата столица. С три национални турнета те са обиколили 15 български града.

Вече се превърнаха в традиция детските спектакли на търновска сцена, сподели директорът на МДТ Васил Вълчев. През юли и август те преминават под наслов „Лятна забавачница с мама, татко и аз“. Общо четири представления на „Карлсон и дребосъчето“, „Тримата братя и златната ябълка“ и „Пипи Дългото чорапче“ са изиграли артистите. Те са били посетени от около 1000 деца и възрастни. През октомври трупата тръгва на турне с постановката за любимата на деца и възрастни Пипи. То ще премине през пет града в страната. Balgari

Над 5000 души са посетили спектаклите от трите летни тура великотърновския театър. С постановката „Няма да платим“ по пиесата на нобеловия лауреат Дарио Фо драматичната трупа е гостувала в три града. Успешно е било турнето и с оперетата „Баядерка“ на Имре Калман. С това заглавие от 24 август до 1 септември музикалният състав е обрал овациите на публиката в шест града. След представлението пред пълна зала на мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“ в рамките на фестивала „Сцена на вековете“, спектакълът е игран в още шест града. За трета поредна година великотърновският театър не почива през лятото, а работи активно.

На 1 октомври – Международен ден на музиката, театърът ще гостува в Русе с оперетата „Баядерка”. На 10 и 11 октомври ще играе на варненска сцена, а на 18 октомври – в София. Четири премиерни заглавия подготвя за новия театрален сезон храмът на Мелпомена във Велико Търново. Първата премиера е на 26 септември от 19 часа в голяма зала, когато търновци и гостите на града могат да гледат френската комедия „Да си богат не е лесно” на Пиер Шено.

Още същия ден започват репетициите на мюзикъла „Вражалец” по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. За режисьор е поканен директорът на кърджалийския театър Гълъб Бочуков, диригент-постановчик ще бъде Игор Богданов, а над сценографията ще работи Лидия Къркеланова. В мюзикъла ще участват актьори, солисти, оркестър, хор и балет на театъра.

Вижте и

Ново историческо заглавие ще има в афиша на храма на Мелпомена в старата столица. „Йоан, синът на Асен” е името на спектакъла, а автор на сценария е актьорът Иван Митев. Той е съставител и на текста за постановката „Величието Асеневци”, която продължава да се радва на голям успех сред публиката в цялата страна. По традиция МДТ „Константин Кисимов” ще зарадва любимата публика и с коледен концерт.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре