Сега четете
Бойка Атанасова: За пореден път трябваше да спасявам българин в чужбина вместо МВнР и българската държавата!

Бойка Атанасова: За пореден път трябваше да спасявам българин в чужбина вместо МВнР и българската държавата!

Тъжно е, че един редови български журналист трябва да поема функции, които не са негови, защото не издържа на сълзите в очите на хората и отделя от оскъдните си средства, за да подаде ръка, написа в личния си профил във Фейсбук журналистката Бойка Атанасова.

„Цяла нощ подскачам в леглото от мисли. За пореден и разбира се, не за последен път, трябваше да спасявам българин в чужбина. Една прекрасна жена, която след масивен инсулт, изпада в кома и…няма легло по атинските болници в интензивно, за да я настанят за възстановяване и лечение. Три дни жената стои в обикновена клиника в кома с отговор на близките й: Няма легло. Търсете си варианти.

Няма значение какво, дали и как съм сторила. Има значение, че жената от снощи е настанена в интензивно и остава да се молим за нея.

Та защо се измятах ли? Спомних си думите на една друга българка от интервю, че „В Гърция гледаме как гние човешко месо, а в България присъстваме само като ЕГН..“.

Тъжно е, че едни там представители на държавата получават хиляди евра месечно, а достъпа до тях става чрез автоматичен секретар, демек няма такъв.

Тъжно е, че за тези български изгнаници 90% от партиите се сещат само по избори.

Тъжно е, че в някакви си там набедени институции уж за българите в чужбина, работят само заплатаджии.

Тъжно е, че няма едно предаване за българите в чужбина, което да бъде мост между тях и Родината, защото „няма как да се измери рейтинга от чужбина“.

Тъжно е, че тези втори или първи икономически инвеститори в Родината си мрат като мухи и ги закопават в общи гробове, защото нямат средства да ги върнат у дома.

Тъжно е, че един редови български журналист трябва да поема функции, които не са негови, защото не издържа на сълзите в очите на хората и отделя от оскъдните си средства, за да подаде ръка.

Тъжно е, че всеки ден затворници с треперещ глас ме молят за помощ: Не сме виновни, помогнете.

Вижте и

Тъжно е, че тези българи са само цифри, а не души. Затова се измятам, защото телефона ми прегрява, а аз не съм Държавата!

Не издържах и ви го написах, защото съм тъжна…Не очаквам разбиране..Просто една дълбока въздишка е това…за всички онези свещички, които горят за останалите завинаги българи в чужбина…“, четем в статуса на Бойка Атанасова.

Бойка Атанасова: Трябва да се запазим чисти и най-вече неупотребени

 

boyka atanasova

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре