Председателят на Съюза на българските журналисти (СБЖ) Милен Вълков  почина на тази дата преди седем години. Eкипът на Любословие имаше честта да работи с него по време на неговият мандат, когато бяха постигнати множество победи за българската журналистика и свобода на словото. До ден днешен искерно скърбим за загубата му. Поклон!

Милен Атанасов Вълков е роден на 16 ноември 1953 г. в Бургас. Завършил е журналистика в Лвов, Украйна. Започва кариерата си в БТА като репортер в “Справочна редакция”. Работил е в отдел “Международна информация” и във “Вътрешна информация”.

Като репортер в страната и специален кореспондент в чужбина е отразявал проблемите на държавите от Близкия изток. Кореспондент е на БТА в Кайро, Египет. След спечелен конкурс създава и ръководи Центъра за информация и връзки с обществеността в 37. Народно събрание през 1995 г.

Заема поста генерален директор на БТА от 23 юни 1995 до 11 юли 1997 г. От август 1997 г. е изпълнителен директор на Агенция “София прес”. Член е на Съюза на българските журналисти (СБЖ), на Секретариата и на Съюзния съвет на СБЖ.

От 16 март 2002 г. е председател на Управителния съвет на СБЖ. Бил е член на Съвета за електронни медии от квотата на президента и член на Управителния съвет на БНТ.