Сега четете
Фалшив сайт използва логото на БНТ за измама с лекарства

Фалшив сайт използва логото на БНТ за измама с лекарства

660_3c4d358a59ed5a9526fb36dfca915f77ГДБОП спря фалшив сайт, който използва логото на БНТ, за да продава препарат срещу ставни болки. Чудотворният крем е рекламиран чрез фалшиво интервю, което представя несъществуваща държавна програма ,“Здрава България“, която лекувала почти безплатно. В схемата е замесено дори и името на Министерството на здравеопазването, което според измамниците, е похарчило над милион щатски долара за разработване на формулата.Бившата медицинска сестра Вася Русева отваря фалшивата статия във Фейсбук. Моментално на месинджъра получих съобщение, че моят проблем може да бъде решен, посочва тя.Д-р Симеон Голтсман, представящ се за главен ортопед в Института по ревматология и ортопедия в България, предлагал нов препарат срещу ставни заболявания.

Изцелителните способности били описани подробно в интервю с друг доктор от института Иван Янков, уж направено от едно лицата на БНТ водещата Поли Златарева. В интервюто се твърди, че препаратът излекувал над 94% от доброволците, върху които е тестван. Болките спирали за 4 дни.Институт бил платил близо 1 милион лева, за да има право да продава крема в България. Според д-р Янков екстрактът от прополис се произвеждал само в Пирин.

Статията препращала директно към друг сайт, където мехлемът можел да се купи на промоция с 50% отстъпка за 69 лева. След кратък опит да намери телефон за контакт Вася разбрала, че това е измама.Ние нямаме такива длъжности главен ортопед, ревматолог и специален институт по ревматология. Той след това публикува някакви витамини, някакви хранителни добавки. Аз непрекъснато пишех на хората да не се заблуждават, че този човек е измамник.

Вижте и

Независимо от всичко имаше хора, които се подвеждаха, посочва Вася Русева.“Разбрах преди няколко седмици, когато мои познати се обадиха, за да искат повече информация и контакти към въпросния лекар, с когото уж съм разговаряла. БНТ никога не е заставала зад конкретен продукт, камо ли да го рекламира на страницата си“, коментира Поли Златарева, журналист в БНТ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре