imagesНова Телевизия ще зарадва зрителите с изключителна българска кинопремиера навръх националния празник 6 септември. В Деня на Съединението един от най-успешните български филми за миналата година – „Дъвка за балончета” – ще направи своята телевизионна премиера от 20 ч. в ефира на Телевизията. Лентата е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години според статистиката и боксофис данните, публикувани от Националния филмов център, с над 75 000 зрители след премиерата си в българските кина през 2017 г.

Успехът на лентата се крие както в невероятната игра на звездния актьорски състав, в който главните роли са поверени на Теодора Духовникова и Иван Юруков, така и в завладяващия сюжет. „Дъвка за балончета” ни връща към магията на първата любов и разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с „Некерман”, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки.

Действието се развива паралелно между 1988 г. и настоящето, и проследява съдбата на четири хлапета. 35-годишният Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Неговата връстница Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно.

През петте дни, които имат заедно, си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание… Сценарият на филма беше отличен с награда „Златна роза” на 35-ия Фестивал на българския игрален филм и селектиран в програмата на 10-ото юбилейно издание на Международния филмов фестивал в Луизвил, САЩ. Режисьор на лентата е Станислав Тодоров -Роги, а зад камерата е Владимир Михайлов.