Сега четете
Ели Гигова ще има рубрика в обновения сутрешен блок на БНТ

Ели Гигова ще има рубрика в обновения сутрешен блок на БНТ

thumb_910x0_eli_gigova1Четиримата водещи на сутрешния блок – Боряна Каменова, Илия Илиев, Даниел Михайлов и Ели Гигова (отляво на дясно)Ели Гигова, която се завръща в ефира на националната телевизия след кратка пауза, ще има своя рубрика в обновения сутрешен блок на телевизията, който тръгва на 3 септември (понеделник), съобщиха от отдел „Връзки с обществеността“ на медиата. „Животът в мрежата“ ще разказва интересни истории, които предизвикват полемика в социалните мрежи или се радват на множество почитатели в онлайн пространството. Ели Гигова е позната на зрителите на БНТ и като екранна партньорка на спортния журналист Камен Алипиев в предаването „Спортна треска“ и водеща на редица спортни събития.Началният час на информационното предаването остава без промяна – 6 часа.

В сутрешните часове новини ще има и от регионалните телевизионни центрове в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе.Новинарските емисии „По света и у нас“ в сутрешните часове ще бъдат на всеки 30 минути, като ще ги представя Боряна Каменова, която е била водещ на предаването „БНТ Такси“.Основен водещ ще е Даниел Михайлов, който има над 16-годишен журналистически опит в радиото и в телевизията и от юли е в екипа на сутрешния блок. Спортните теми и сюжети ще следи Илия Илиев, който последно през летните месеци водеше специалното издание, посветено на световното първенство по футбол „Денят започва с футбол“.

Прогнозата за времето, както и досега, ще представят Елица Димитрова и Борис Теодосиев.Културният слот остава със същия начален час – 9:10, но с променено име – вместо досегашното „Денят започва с култура“ – „Култура.бг“, съобщи през седмицата „24 часа“. Изданието посочва, че от новия сезон на екран се завръща играта „Стани богат“ с начален час 19:00 в делничните дни.Друга новост ще е телевизионна игра на спортна тематика, водещ на която ще е „Мис България“ Славена Вътова. Друг нов проект е „Бързо, лесно, вкусно“ – „Храна за душата“, който започна на 6 август и ще се излъчва от понеделник до петък в 13:30 часа, а повторенията на епизодите ще са от 10:15.Запазват се предаванията „България от край до край“ (автор и водещ Йордан Димитров), „Извън играта“ (автор и водещ Люба Пашова), „Вяра и общество“ (автор и водещ Горан Благоев), „Иде нашенската музика“, „Бразди“, „Открито“, „Отблизо с Мира“, „Библиотеката“ и др.В новата схема ще има продукции за откритията в науката, за пътешествия, за класическа музика, джаз и рок. От септември БНТ1 ще излъчва в съботния следобед и популярно шоу на Греъм Нортън.

Вижте и

Гости в предаването ще са и филмови и музикални звезди като Хю Джакман, Гари Олдман, Райън Гослинг, Рийз Уидърспуун, Кейт Уинслет, Колин Фарел и др.Очаква се да бъдат обявени победителите в конкурса за вътрешни продукции. Първият етап от него мина, а събралите достатъчно висока оценка проекти трябваше да минат на събеседване. Комисията класира до този етап 8 предложения плюс още 4 под условие. От БНТ съобщиха, че след сключване на договорите с всеки продуцент ще изнесат обобщена информация за спечелилите конкурса.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре