phpsbgauu_559x345Брифинг в Министерския съвет дадоха Радев и Нанков, които потвърдиха това Тримата министри – Валентин Радев, Ивайло Московски, Николай Нанков, напускат постовете си в МВР, МТИТС, МРРБ след зловещата катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Брифинг в Министерския съвет дадоха Радев и Нанков, които потвърдиха това. Транспортният министър Ивайло Московски днес е в болнични и затова не присъства на пресконференцията, предаде Dnes.bg .

Още в неделя тримата заявили готовност да напуснат постовете, за да поемат политическата отговорност за инцидента. “Така постъпваме в ПП ГЕРБ, носим политическа отговорност, поставени сме на тези позиции да свършим определена работа. Без да имаме персонална вина, но очевидно министерствата не са били в това състояние, че да ни предпазят от подобна трагедия”, посочи МВР шефът в оставка Валентин Радев.

Тези дни от неделя насам те останали на постовете си, за да предадат работата и да помогат на прокуратурата след трагичния инцидент. Премиерът Борисов им казал обаче, че днес е денят да напускат министерските кресла. Той им заявил: “Донесете оставките!”. “И ние ги депозирахме”, разясни Радев. Министрите отрекоха да си тръгват заради настояването на опозицията. Не писали и мотиви за оставките. “Ние сме хора с морал, затова понасяме тази отговорност, като ръководители на трите структури, които имат касателство по трагичния инцидент”, разясни Нанков. Министрите в оставка не мислели какво ще правят по-нататък, но вероятно ще се върнат като депутати в НС. “За да сме на светло, да продължаваме да даваме информация”, каза Радев.