phpudrqzt_800x_Партийният вестник “Дума” има нов главен редактор. За и.д. на червеното издание на 28 август бе назначен журналистът Йордан Мичев. Той сменя Таня Джаджева.

Новината потвърди самият Йордан Мичев в своя фейсбук профил.

По информация на OFFNews редакционната рокада е по лично разпореждане на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя не била доволна от резултатите и редакционната политика на вестника, а продажбите му също били слаби.

Новият главен редактор е бил представен пред екипа и членове на Изпълнителното бюро на червените на “Позитано”, където е и редакцията на “Дума”. Корнелия Нинова изразила недоволството си от факта, че сега вестникът не звучи достатъчно опозиционно и хапливо към управляващите и че няма достатъчно репортажи и разследвания.

Йордан Мичев е приел да се върне в България, за да поеме вестника. През последните години той живее в Англия, където работи за български медии там, както и извън медийната сфера. Преди да замине, е работил за Стандарт”, “Тема”, “Монитор”, “Дума”, “Земя”.

Новият главен редактор ще има 6-месечен изпитателен срок. Засега няма информация дали Таня Джаджева остава е екипа. Във фейсбук Мичев обяви, че търси да наеме стажанти за вестника.