Сега четете
‘Дума’ с нов главен редактор – Йордан Мичев поема вестника

‘Дума’ с нов главен редактор – Йордан Мичев поема вестника

phpudrqzt_800x_Партийният вестник „Дума“ има нов главен редактор. За и.д. на червеното издание на 28 август бе назначен журналистът Йордан Мичев. Той сменя Таня Джаджева.

Новината потвърди самият Йордан Мичев в своя фейсбук профил.

По информация на OFFNews редакционната рокада е по лично разпореждане на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя не била доволна от резултатите и редакционната политика на вестника, а продажбите му също били слаби.

Новият главен редактор е бил представен пред екипа и членове на Изпълнителното бюро на червените на „Позитано“, където е и редакцията на „Дума“. Корнелия Нинова изразила недоволството си от факта, че сега вестникът не звучи достатъчно опозиционно и хапливо към управляващите и че няма достатъчно репортажи и разследвания.

Вижте и

Йордан Мичев е приел да се върне в България, за да поеме вестника. През последните години той живее в Англия, където работи за български медии там, както и извън медийната сфера. Преди да замине, е работил за Стандарт“, „Тема“, „Монитор“, „Дума“, „Земя“.

Новият главен редактор ще има 6-месечен изпитателен срок. Засега няма информация дали Таня Джаджева остава е екипа. Във фейсбук Мичев обяви, че търси да наеме стажанти за вестника.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре