618x346“Нова тв ми предложи участие при Гала като коментатор, след като свали предаването ми”, каза Милен Цветков пред “24 часа”. Телевизията обяви вчера, че предаването му не е включено в програмната схема за есенния тв сезон.

“Не знам защо го спряха, питайте ръководството”, каза Цветков. След като е водил разговори какво може да прави в телевизията наесен, в крайна сметка решението е да се разделят по взаимно съгласие. “Търся си работа”, каза Цветков.

“През есенния сезон предаването „Часът на Милен Цветков” няма да е част от програмната схема на NOVA. Телевизията ще продължи излъчването на забавно съдържание, филми и сериали в този часови пояс, съобразно предпочитанията на зрителите, посочени в актуалните проучвания на аудиторията”, се казва в прессъобщение на телевизията.

“Нова Броудкастинг Груп” определя програмната схема на телевизионните си канали на базата на детайлно проучване на зрителските интереси. Данните сочат, че в късните часове аудиторията на NOVA предпочита забавни продукции, филми и сериали. През есенния сезон телевизията ще заложи на такъв тип съдържание на мястото на “Часът на Милен Цветков”, посочват от медията и уточняват, че предложили алтернатива на Цветков, но той решил да напусне.

“Нова Броудкастинг Груп благодари на Милен Цветков за дългогодишното сътрудничество, като остава отворена за бъдещи съвместни проекти”, завършва официалното прессъобщение.

“Часът на Милен Цветков” се излъчваше всяка делнична вечер с продължителност от 1 час, като от 2014 г. беше програмирано с начален час в полунощ. Това беше едно от емблематичните предавания на Нова ТВ за последните години, като първите му епизоди датират още от 2004 г.

През юни 2018 г. Нова ТВ спря предварително заснет епизод на предаването от излъчване, тъй като “не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки”.

Една от предварително обявените теми за епизода в понеделник беше “Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?”. По-късно Борисов се разграничи от скандала около епизода и призова Нова ТВ да не “забъркват името му в цензура или автоцензура”.

Това е поредната кадрова смяна сред лицата на телевизията за последната година. Дългогодишната водеща на сутрешния блок “Здравей, България” Анна Цолова беше отстранена през лятото на 2017 г. с анонс, че се готви завръщането й в ефир с “лайфстайл предаване”. До момента то не е започнало.

Предаването “Комбина” на Лора Крумова и Галя Щърбева също беше свалено от ефир, а част от екипа му се преля в съботно-неделния сутрешен блок “Събуди се”. Преди месеци журналистите Калина Влайкова (парламентарен репортер) и Мария Милкова (репортер по социални теми) обявиха, че напускат новините на Нова ТВ.

В програмата на телевизията има още промени. “Здравей, България” и “Събуди се” ще бъдат с нови рубрики. Освен актуални теми в сутрешните блокове ще има разследвания и формати, свързани с малко известни исторически факти, с демографската криза, както и с политическите и социалните трусове в Европа преди изборите за Европейски парламент догодина.

“На кафе” ще бъде с ново студио от септември и съвсем различна концепция, в която ще акцентират върху най-известните личности от България и света. В програмната схема на телевизията са заложени също втори сезон на полицейската комедия “Полицаите от края на града” и нови сезони на “Откраднат живот” и “ВИП Брадър”.