Сега четете
Кръгла маса, посветена на кулинарните дестинации се проведе в Габрово

Кръгла маса, посветена на кулинарните дестинации се проведе в Габрово

Областният управител на Велико Търново Любомира Попова взе участие в кръгла маса, на която бе обсъден проект за 12 винено-кулинарни дестинации в областите Велико Търново, Габрово, Сливен, Стара Загора и други. Събитието се проведе в Габрово и  бе открито от заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

„Убедена съм, че този поглед върху туристическите дестинации е много близък до нашата народопсихология. Всички знаем, че много от проектите включени в тези 12 дестинации  са свързани с културно историческото наследство и природните забележителности, акцент са и местните кулинарни продукти.

????????????????????????????????????

Този проект има и образователна роля, той  може да помогне на младите хора и семействата да опознаят по-добре България. Тук ще си позволя да използвам една габровска шега -„Елате ни на гости, за да ви заведем у съседите“, в този случай тя може да послужи и на двете съседни области Велико Търново и Габрово, заедно да рекламираме туристическите продукти характерни за всяка област и да привличаме и обменяме туристи. В нашата област вече имаме традиции в кулинарния туризъм, празниците на горнооряховския суджук, на еленския бут, както и фестивала на динята в село Никюп и др.“, каза проф. Попова.

Областният управител отправи покана към организаторите следващата кръгла маса по проекта да се проведе във Велико Търново. Акцент в обсъждането бяха дестинациите „Стари столици“ и „Източна Тракия“, които включват винен, кулинарен и културен туризъм. Кръглата маса е част втория етап от реализацията на съвместната инициатива, по която работят Министерството на туризма и Министерството на земеделието храните и горите.

Вижте и

В дискусията участваха и областният управител на Габрово Невена Петкова, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното, заместник кметът на Габрово Нела Рачевиц, както и представители на туристическия и земеделския бранш.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре