zo1yroakv7ho-640Скандал предизвика известната руска певица и телевизионна Водеща Лолита Милявская по темата “България”. Тя заяви, че българите мразят руснаците. Мнозина в Русия смятат, че подобно поведение може да повлияе на руско-българските отношения. Според Лолита българите изпитват омраза и ненавист към руските туристи и руснаците, които имат имоти в България. Те не прикриват чувствата си, а дори ги афишират, категорична е изпълнителката. Според Милявская много българи пишат на домовете си, че няма да ги продадат на руснаци. Видяла дори надписи :”Да изчистим страната от руснаци“, “Ние не продаваме на руснаци“.

Самата Лолита притежава два имота в България от години, които купила по препоръка на приятеля си Филип Киркоров. Тя недоволства, че нейните съседи изключват постоянно тока и водата, но полицията се прави на разсеяна и не предприема никакви мерки по този въпрос. “Ниското ниво в България е обявило наказателни санкции срещу руските туристи“, Твърди още рускинята Милявская.

Руските медии припомнят, че на певицата й е забранено да посещава Украйна, макар да е родена там, заради подобни скандални изказвания. Някои дори предполагат, че тя може да получи подобна забрана и от българските власти. По този начин няма да може да посещава двете жилища, които са нейна собственост в български курорт. Това не са първите обвинения на Лолита срещу българите. Преди време тя бе заявила, че съседи българи я “тровят с фекалии”. Оплакала се на полицията, но не последвала реакция.