Сега четете
Допинг наказанието на Лохте станало заради… снимка в Twitter

Допинг наказанието на Лохте станало заради… снимка в Twitter

В днешно време почти всеки спортист има профили в социалните медии и поддържането им е ключово за набирането на фенска маса. Е, точно социалните медии и голямата активност в тях обаче донесоха наказание за 14 месеца за великия плувец Райън Лохте.

Шесткратният олимпийски шампион и носител на общо 12 олимпийски медала бе отстранен от плуването до юли 2019-а от американската антидопингова агенция.

Причината е извършването на забранена интравенозна инфузия (вливане във венозната система на различни инфузионни разтвори). Куриозното в случая е, че това изобщо нямаше да стане ясно, ако Лохте не бе публикувал снимка в Twitter от момента, в който извършва инфузията.

Именно въпросната снимка води до разследването и в последствие до наказанието.

От американската антидопингова агенция уточниха, че Лохте не е използвал забранена субстанция, но няма право да получава подобна инфузия в извънболнична среда или ако няма изрично позволение.

За Лохте това е второ наказание след Олимпиадата в Рио. Той бе наказан за 10 месеца, след като заедно с още трима американски плувци излъга, че е бил ограбен на бензиностанция в Рио.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре